Ezt miért csinálja a laptopom?
Tegnap utoljára filmet néztem rajta, de elaludtam .. így bekapcsolva maradt. Másnap reggel mikor felébredtem kapcsolom be és ez fogad:
Check the cable connection!
PXE-MOF: Exiting Intel PXE ROM.
No bootable device - insert boot disk and press any key.
Valaki tudna segíteni ebben? Letörlődött talán az egész oprendszerem és ujra kell telepíteni?
Már megint van hozzá vmim, előtte elfelejtettem leírni, hogy amit főkérdésben írtam előtte még van vmi szal így van az egész
For Atheros PCIE Ethernet Controller v2.0.1.9(12/15/09)
Check the cable connection!
PXE-MOF: Exiting Intel PXE ROM.
No bootable device - insert boot disk and press any key.
Pff... De okosok írnak előttem...
Ez a kiirás annyit tesz, hogy a BIOS nem talált a merevlemezeden rendszertöltő programot, és végigskálázta az eszközöket, hátha valamelyikről be tud tölteni egy oprendszert. Utoljára az Atheros WIFI adapter BOOT-ROM-ját találta meg, de nem tudott hálózati oprendszert betölteni vele. A hiba oka lehet, hogy valami beleírt az MBR-be, vagy az operációs rendszer betöltője adta meg magát. Windows esetében az optikai meghajtóról történő bootolás után az indításjavítás opcióban elvileg automatikusan megoldódik a probléma. Előfordulhat, hogy a merevlemezen lett elállítva az aktív partíció megjelölés... Szintén a Fixboot kiadásával megoldódik a probléma. Egyébként valószínűleg valami vírust kapott be a géped. Google-ben keress rá az indítási javítás kifejezésre, és megtalálod a megoldásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!