Mi értelme van a Widescreen monitornak?
Azért mert jobb. Ha már néztél úgy DVD filmet, hogy a film 16:9-es arányú és a TV is annak megfelelő, akkor tudod hogy a szemnek is kellemesebb a széles képernyő és ha a film nem alul-felül levágással kerül 16:9 formátumba, akkor több minden is fér a képernyőre.
Ez még inkább igaz PC-k terén. Jobb így filmezni, nagyobb a munkaterület, több ablak fér egymás mellé. Egy 16:10-es monitor a leg-ideálisabb pl PC-s munkára. Iodai munka esetén szépen elfér egymás mellett két dokumentum is.
Aztán egy jó ideje PC fronton is hódít a 16:9-es arány. Jól van ez így mert jobb.
Én csak azt sajnálom, hogy az átállás nem fájdalommentes számomra. Szeretem a régi játékokat és sok ilyen játék nem támogatja a widescreen monitorok felbontását, vagy csak mindenféle trükközés, hackelés árán. Mivel sok régi játékot játszom, én Widescreen LCD-ről váltottam 2db CRT monitorra, mert szükségem volt a dinamuks felbontásra és a munkaterületre is.
Mindenesetre akár tetszik, akár nem - ebbe az irányba halad az ipar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!