Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a különbség 1 notebook és...

Mi a különbség 1 notebook és 1 laptop között? Esetleg a laptop jobb vagy ugyanolyan jók. (átlagosítva)

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 12:33
 1/10 anonim ***** válasza:

notebook laptop az egy és ugyanaz nem? :D Már én is bezavarodtam xD

netbook és a notebook nem ugyan az.

netbook-okat nettezésre szánják így kisebb az erőforrásuk, míg a notebook nagyteljesítményű mint CPU-lag mint ramra

2011. febr. 22. 12:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem
2011. febr. 22. 12:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Semmi.
2011. febr. 22. 12:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdezem mert lehetséges, hogy nemsokára veszek vagy egy laptopot vagy notebook-ot, csak azért érdekelni mivel pár tízezerrel olcsóbb 1 notebook mint 1 laptop és hogy teljesítményre hasonlók-e
2011. febr. 22. 12:48
 5/10 anonim ***** válasza:

Kevered a fogalmakat.

A notebook és a laptop ugyanaz.

Ami olcsóbb az a NETbook: kisebb a kijelzője és a kiépítése is jóval gyengébb mint a notebooknak, de jóval nagyobb az üzemideje egy feltöltéssel. Ez netezni jó meg könnyen magaddal tudod cibálni egész nap, de nem egy teljes értékű notebook. Például nincs benne optikai meghajtó.

2011. febr. 22. 12:53
 6/10 anonim ***** válasza:
még a számítástechnika őskorában a hordozható gépeket hívták akkor LAPTOP-nak. Ezek elég böszme gépek voltak. Azóta azért a technika fejlődése kisebbé nyomorította össze a gépeket, ezeket hívják szép szóval NOTEBOOK-nak. Sokszor persze a notebookokat laptopnak is nevezik. ugyanaz. A NETBOOK-ok lényegesen kisebb teljesítményűek, kijelzőjűek mint a nagyobb "testvéreik", viszont könnyebbek és sokkal hosszabb az akksis üzemidejük.
2011. febr. 22. 13:08
 7/10 A kérdező kommentje:
jaa így már teljes a dolog.Akkor lényegében a laptop az elődje csak ennek egy modernebb nevet adtak
2011. febr. 22. 13:14
 8/10 A kérdező kommentje:
meg továbbfejlesztett.
2011. febr. 22. 13:21
 9/10 anonim ***** válasza:
Van egy urban legend, nem tudom hogy igaz-e, anno a laptop volt az első kifejezés, de a "lap" öl-t jelent, és végülis az öledbe tehetted a gépet, manapság ez már ellenjavalt mivel 99% hogy ott van a szellőzőnyílás, éshát valljuk be nem tesz jót a 60 fokos meleg ott lent :-)
2011. febr. 22. 14:00
 10/10 A kérdező kommentje:
van benne valami :D
2011. febr. 22. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!