Mi a különbség 1 notebook és 1 laptop között? Esetleg a laptop jobb vagy ugyanolyan jók. (átlagosítva)
Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 12:33
1/10 anonim válasza:
notebook laptop az egy és ugyanaz nem? :D Már én is bezavarodtam xD
netbook és a notebook nem ugyan az.
netbook-okat nettezésre szánják így kisebb az erőforrásuk, míg a notebook nagyteljesítményű mint CPU-lag mint ramra
2/10 A kérdező kommentje:
Értem
2011. febr. 22. 12:47
4/10 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdezem mert lehetséges, hogy nemsokára veszek vagy egy laptopot vagy notebook-ot, csak azért érdekelni mivel pár tízezerrel olcsóbb 1 notebook mint 1 laptop és hogy teljesítményre hasonlók-e
2011. febr. 22. 12:48
5/10 anonim válasza:
Kevered a fogalmakat.
A notebook és a laptop ugyanaz.
Ami olcsóbb az a NETbook: kisebb a kijelzője és a kiépítése is jóval gyengébb mint a notebooknak, de jóval nagyobb az üzemideje egy feltöltéssel. Ez netezni jó meg könnyen magaddal tudod cibálni egész nap, de nem egy teljes értékű notebook. Például nincs benne optikai meghajtó.
6/10 anonim válasza:
még a számítástechnika őskorában a hordozható gépeket hívták akkor LAPTOP-nak. Ezek elég böszme gépek voltak. Azóta azért a technika fejlődése kisebbé nyomorította össze a gépeket, ezeket hívják szép szóval NOTEBOOK-nak. Sokszor persze a notebookokat laptopnak is nevezik. ugyanaz. A NETBOOK-ok lényegesen kisebb teljesítményűek, kijelzőjűek mint a nagyobb "testvéreik", viszont könnyebbek és sokkal hosszabb az akksis üzemidejük.
7/10 A kérdező kommentje:
jaa így már teljes a dolog.Akkor lényegében a laptop az elődje csak ennek egy modernebb nevet adtak
2011. febr. 22. 13:14
8/10 A kérdező kommentje:
meg továbbfejlesztett.
2011. febr. 22. 13:21
9/10 anonim válasza:
Van egy urban legend, nem tudom hogy igaz-e, anno a laptop volt az első kifejezés, de a "lap" öl-t jelent, és végülis az öledbe tehetted a gépet, manapság ez már ellenjavalt mivel 99% hogy ott van a szellőzőnyílás, éshát valljuk be nem tesz jót a 60 fokos meleg ott lent :-)
10/10 A kérdező kommentje:
van benne valami :D
2011. febr. 22. 14:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!