Ha egy fotót elforgatok 90 fokkal, majd elmentem, akkor miért lesz kisebb a fájl mérete?
Megfigyeltem, mindig ez történik. Most 202 KB-os kép elforgatva mentve csak 112 KB.
Mondjuk ez nem zavar. Csak azt nem tudom, hogy a kép minősége ezzel romlik?
Ha igen, akkor hogy kellene legközelebb forgatni?
Igen, minden kép transzformáció rontja a kép minőségét, mert adatvesztés lép fel.
De sok programhoz vannak pluginek, vagy alapból képes veszteségmentesen forgatni.
Az irfanview-hoz tudsz letölteni ilyet, azt tudom :)
javaslat: ne a Windows kép és faxmegjelenítőjében, vagy a Microsoft Paint-ban forgass.
komolyabb képszerkesztőkkel (pl. PhotoFiltre, IrfanView, PhotoScape mind ingyenes és magyar is) és akkor nem lesz méret veszteséged!
Hu, akkor jól éreztem, hogy romlik a minőség. Mondjuk csak egyszerű kis családi és túrázós és ilyesmi fotók, de akkor se rontsam már még pluszba azon túl, hogy nem tudok fényképezni. :-))
Eddig főleg a fotógéphez kapott programmal babráltam őket, meg a Microsoft Photo Editorban...
Köszönöm a javaslataitokat!
Az IrfanView-t egy régi melóhelyemről ismerem, azt hiszem akkor amíg ide nem varázsolom a gépre, addig nem forgatok. :-)
(Amúgy honnan lehet ilyeneket biztonsággal letölteni?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!