Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van e értelme ebben az esetben...

Van e értelme ebben az esetben a losseles formátumnak?

Figyelt kérdés
Van ez a losseles formátuma a zenéknél és ahogy láttam az több hangot tartalmaz, mint az mp3 igaz van köztük olyan amit az emberi fül nem igazán észlelsz, maximum a viselkedését befolyásolja. A losseles formátumú fájlok esetén az olyan fejhallgató ami 10hz-21kHz-s tartományban mozog az ezt ki tudja használni vagy észrevehetetlen a különbség az előbbi formátum és az mp3 között?
2011. jan. 22. 22:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

az a khz korlát, amit írtál a 80-120 ezer forintos fejhallgatókra is fennál, nem ettől függ a fejhallgató minősége.

Leginkább a végerősítő számít. Ha alaplapi hangkártya fejhallgatókimenetét használod, az nagyon rossz minőséget eredményez. A legjobb egy külső hangkártya, ami vagy tartalmaz fülhallgatókimenetet vagy rákötöd egy fülhallgató végfokozatra.

Ha ez megvan akkor már lehet hallani a különbséget a lossless és az mp3 között.

2011. jan. 22. 22:20
 2/13 anonim ***** válasza:
A lossless(ape,flac,wav)cd minőséget produkál,a közte és az mp3 között egy jobb hifivel is meghallani a különbséget,főleg ha nagyon ismered a zenét.Fejhallgatóval meg még inkább.És itt az egyben lévő dalok sincsenek szétvágva.Az mp3 max. 320-ban élvezhető valamennyire,de csak ha nem transcode-dal írták át.Viszont ha egy mp3 fájlt át akarsz konvertálni wav-ba,az nem lesz jobb semmivel,mert a rosszabbat nem tudod jobbra alakítani.
2011. jan. 22. 22:24
 3/13 anonim ***** válasza:
Csinálj egy flac-ot és mp3/320-at ua-ról a trackról és teszteld le. Szerintem is hallani fogod a különbséget a fülesen.
2011. jan. 22. 22:32
 4/13 anonim ***** válasza:
Ez jó ötlet,de eredeti cd-ről csináld.
2011. jan. 22. 22:34
 5/13 A kérdező kommentje:
Tiszteletre méltó tudásotok! Köszönöm a gyors válaszokat!
2011. jan. 22. 23:39
 6/13 anonim ***** válasza:
Szívesen bármikor.Ha gondod támadna csak kérdezz.
2011. jan. 23. 00:34
 7/13 anonim ***** válasza:
Viszont a tuctuc számoknál meg ilyen gagyi viva szintű számoknál nem számít semmit.
2011. jan. 23. 01:29
 8/13 anonim ***** válasza:
Még az én botfülemmel is hallom a különbséget a 320-as mp3 és a flac között. Nem stúdió cucc, csak egy kb 10 éves Technics fejhallgató, ami 5000Ft volt akkor. De a házimozierősítőre kötött házi készítéső hangfalakon is kijön a hangzás.
2011. jan. 23. 01:33
 9/13 anonim ***** válasza:
A tuc tuc számoknál nem.Én metal zenét hallgatok,és volt már kérdésem is ezzel kapcsolatban a zene topicban,csak kevés válasz jött rá.Kb. 4000 eredeti metal cd-m van,tudjátok én még mindig azt tartom igazi minőségnek,a lossless csak utána jön.De még a bakelit is elsőbbséget élvez nálam,sokszor a cd-nél is.Ha valaki metal gyűjtő,ott megtalál.
2011. jan. 23. 02:03
 10/13 A kérdező kommentje:

Akkor számítógépen semmit nem ér ha alaplapi kártyáról veszi az adást?

De akkor egy dvd lejátszónál már jobb lesz ugye?

2011. jan. 23. 23:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!