A számítógépre hogyan lehet csatlakoztatni az 5.1-es hangfalamat? Számítógépen ügye 3bemenet van hátúl. Hogyan tudom rácsatlakoztatni a hangfalat? Mi kell hozzá?
3 bemenet.
front, mikrofon, line in.
szerintem csak 2.1es hangfalat tudsz rakotni.
5.1hez tobb kell(csatlakozo)
front, rear, side, center/sub, mikrofon, line in,
6 csatlakoztató a 7.1-es hangkártyáknál van.
Kérdező, nem tudom milyen hangkártyád van, de általában mikor 3 van, a hangkártya programjában be lehet állitani, hogy a két bemenetet (line-in és microfon) kimenetként használd. Ez pontosan 5.1-es hangfalokhoz jó.
Ha nincs ilyen opció, akkor sajnos nem tudod rákötni, esetleg jack elosztókkal, de nem fog jól szólni...
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:04
Érdekes, mert az ASUS A7N8X-X alaplapom, ami onboard AC97 5.1 és legalább 7 éves, még hírből sem hallott 7.1-et és köszöni szépen elvan a hat csatlakozójával, a fentebb felsoroltakkal!
"front, rear, side, center/sub, mikrofon, line in"
Ezekkel? Már bocs, de 5.1nél 6 darab hangszóró van:
2 elől, 2 hátul, egy középen, és a mélynyomó. Angolul: 2 front, 2 rear, 1 center, 1 subwoofer.
7.1-esnél pedig 8:
2 elől, 2 hátul, egy középen, a mélynyomó, és kettő oldalt.
Angolul: 2 front, 2 rear, 1 center, 1 subwoofer and 2 side
Neked ott van a side csatlakozó, ami oldalt jelent, és az 5.1-es hangfalaknál NEM kell. Esetleg ha valami spéci hangkártyád van, lehet rajta még egy bemenet, de nem ez az elterjedt, és ha az áll rajta, hogy side (azaz oldalsó hangszórók) akkor az kimenet és mégis tudsz rá 7.1-et kötni. Próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!