Vki Megtudná mondani hogy ez miért van? -->folyt.
Összeraktam egy új gépet.
AMD Athlon II x4 630 Processzor 2.8 GHz
2x2Gb Kingstone DDR3 RAM 1600 MHz
ASRock M3A770DE Alaplap
nVIDIA GeForce 9800 GT DDR3 512Mb /256bit/ PCI-e
WesternDigital 500Gb sata2 Winchester
420W-os táp
A problémám az hogy állandóan lefagy a gépem. A monitoron ÁTLÓBA kék csíkok jelennek meg. Összevissza csinálja. Vmikor bekapcsolom a gépet és már a windows betöltésénél megjelenik ez a próbléma, de mondjuk ez ritka. De vmikor meg csak 4 óra múlva fagy le. Már mindenféle windowst felraktam de mindegyiknél ugyan ez a próbléma. Először a videókártyára gyanakodtam hogy vmi nem stimmel, mert amikor full grafikára rakom a játékokat akkor vagy nem tölti be a játékot azaz lefagy(hiába csinálok bármit is pl.:ctrl+alt+del vagy bármi, nem reagál semmit) de vmelyik csak 5 perc után fagy le. Ha lejjebb veszem a grafikát akkor több ideig tudok játszani de akkor is lefagy. Egyszerűen nem értem hogy mi lehet a baj. Kevés neki a táp? Vagy a videókari selejtes? Mert elfut ezen a gépen minden játék full grafikán és elég szépen fut de akkor is lefagy. A proci hűtésem is optimális. Teljes terhelésnek tettük ki és akkor is csak 40 fokos volt(vettem rá egy hatalmas nagy ventillátort szóval nem hiszem hogy a procinak lenne baja). Ha vki tudja miért vagy van vmi sejtése az írjon legyen szíves. Nagyon szépen köszönöm!
Valóban ez mindenképp hw hiba. Videókártya hőmérséklete? Rendben van? Ha igen, akkor próbálj ki egy kölcsön videókártyát. Én erre gyanakszok.
De azért egy RAM tesztet is lefuttathatnál pl egy cd-re kiírt hirens boot cd-ről.
Videókártya adataid, és hőmérsékletét ezzel a kis ingyenes programmal tudod megnézni: [link]
Memória teszthez, és egyéb komolyabb teendőkhöz egy ilyen boot cd meg elengedhetetlen: *****
Ezt letöltöd, majd kiírod cd képfájlként, és bebootolsz erről. Ezen a boot cd-n van eszköz a videókártya memória tesztelésére is, testing tools alatt a Video Memory Stress Test CE 1.21.
A ramot meg szintén test tools alatt, a Memtest86+ 4.15b programmal tudod tesztelni. Ezt érdemes futni hagyni 1 óráig, és ha bármilyen hibát talál 1 óra alatt, akkor tuti, h a ram a hibás.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!