Hogyan ítéli meg az informatikai eszközök hatását a
tizenévesekre?
Figyelt kérdés
Korral, nemmel kérném a válaszokat, egy beadandó projekthez kellenének :)
2011. jan. 9. 14:26
1/9 anonim válasza:
most itt mi számít informatikai eszköznek? a webkamera, a rádiós egér, vagy a közösségi portálok, msn, skype, webcam-szex, perverz vadbarmokkal teli chat-oldalak, stb
egyébként destruktív dolgok ezek, 20 f
2011. jan. 9. 14:28
2/9 anonim válasza:
Attól függ... Én 12 éves vagyok, és egy multiplayer szerver miatt elkezdtem C++ t tanulni, nem jött össze, pedig két könyvet is vettem, csak nem nagyon értettem, bár egyszerűbb kiírásokat sikerült megcsinálnom. Szóval ebből a kivételesnek mondható irányból jó.(Mondjuk az informatikai eszközök igen tág fogalom, de gondolom a számítógépekre, játékokra, portálokra érti.) Bár nagyon függök a számítógéptől (Ezért kissé nem szeretem), de szerintem rossz hatással vannak, mert (példa képen) a húgom most volt 2-os és a dolgozatba úgy válaszolt mint egy csetben.(Valami ilyesmi volt, hogy "1xűbb...".) Remélem jól értelmeztem kérdésed. (És még hozzáfűzném, hogy a gyilkolós játékokat lekorlátoznám, hogy egyszerre 1,5-20 órát lehessen használni, mivel több olyan súlyos Call of Duty függőt ismerek, aki szinte bukásra áll, mert folyton játszik.)
2011. jan. 9. 14:45
3/9 anonim válasza:
1,5-2 órát.(Elírtam.)
2011. jan. 9. 14:46
4/9 anonim válasza:
abszolút rossz hatással vannak rájuk! A szociális kapcsolataik abnormális módon fejlődik a különböző közösségi oldalak, üzenet küldő rendszerek miatt. Az anonim fórumok csak azt tanítják nekik, hogy ne vállalják a felelősséget.
23/F
2011. jan. 9. 15:04
5/9 anonim válasza:
csak azt tapasztalják meg, névtelenül hogyan lehet elkerülni a felelősségre vonást, a határidők elmulasztását, a trágárkodást mindennemű következmények nélkül, amit a valódi életben is előszeretettel alkalmaznak.
Mert ugye minden ember a számára legkönnyebb utat választja és követi.
21F
2011. jan. 9. 15:11
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.:) Igazatok van, kicsit konkrétabban kellett volna fogalmaznom.Az informatikai eszközök alatt a számítógépet, internetet értem, bár tulajdonképpen ebbe beletartozik minden amit kommunikációra használhatunk, és géphez kapcsolódik.
2011. jan. 9. 16:01
7/9 anonim válasza:
Ez, használattól függ. Ennyi erővel a fegyver lehet életmentő vagy épp gyilkos eszköz... Ez relatív.
2011. jan. 9. 16:28
8/9 anonim válasza:
21f, szerintem hasznos hatással van, végre egy olyan generáció fog felnőni, akik egész másképp látják a világot mint a régiek. Szociális kapcsolatok leépülésével egyet értek, de ezt nem tartom hátránynak, pont afelé halad a világ, hogy minél kevesebb emberi interakció legyen szükséges a napi élethez (nem is kell messzire menni, lásd ózdi Tesco, ott is már próbálkoznak a nyugaton bevált önkiszolgáló pénztárral). Örülni kell ennek, hogy nekik már bőven elég lesz, annyi, hogy távolról kommunikálnak egymással. Egy 20 évvel később kéne születnem, nagyon tetszik ez amerre halad a világ, csak mire kiteljesül, addigra már túl öreg leszek, hogy egyáltalán felfogjam mi történik körülöttem, annyira fejlett lesz remélhetőleg a technika.
2011. jan. 9. 21:46
9/9 anonim válasza:
Gondolom társadalomismeret érettségihez kell ez a felmérés, én is azt csinálom. :) Viszont a legnagyobb jóindulattal mondom, hogy ez így szerintem hülyeség, hogy ezen az oldalon gyorsan kiírsz egy kérdést, utána pedig várod a sok, összesíthetetlen választ. Erre nem igazán fogsz szerintem pontot kapni. Én a helyedben biztosan készítenék egy "normális" kérdőívet és kitöltetném jónéhány emberrel. (nekünk 20-50 főt határoztak meg.)
Mégegyszer hangsúlyozom, nem rosszindulatból írom... :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!