Miért van a Microsoftnak egyeduralma?
"Miért nem csinál valaki egy olyan oprendszert,..."
Miért lenne az neki jó? Ezt olvasd el:
Ez az irás ragadja meg leginkább a lényeget (legalábbis szerintem).
A linux nem gagyi és futtatja a win programokat is.
A microsoft azért tehet meg mindent, mert a sok hülye felhasználó nem képes tenni ellene semmit. Aki kicsit is ért hozzá, tudja módosítani a wint, hogy jobb legyen, és ne tudja a microsoft ráerőltetni az akaratát. Gondolok itt pl most az msn linkletiltásra.
Miért kell fikázni a Windowsot??? Nagyon jó op.rendszer...
Főleg az XP...
Ha a Linux ilyet tudna már nem lenne piaca a microsoftnak...
"Miért nem csinál valaki egy olyan oprendszert, amely képes futtatni a windows alá írt programokat?"
Létezik ilyen, a neve ReactOS, de még alfa állapotban van, mindennapi használatra egyelőre nem alkalmas.
"Ha a Linux ilyet tudna már nem lenne piaca a microsoftnak..."
Pontosan mire gondolsz? Érdekelne, mi az, amit a Linux nem tud, a Windows viszont igen.
A fő kérdésre válaszolva: azért van egyeduralma, mert a boltban kapható gépeken ha van előtelepített oprendszer, az az esetek 90%-ában Windows, plusz az iskolában is a Windows és az MS Office használatát tanítják meg. Mivel a Linux sokkal kevésbé elterjedt, mint a Windows, a hardvergyártók általában nem készítenek linuxos drivert, így a közösségen múlik, hogy használható-e az adott eszköz, plusz számos windowsos program nem létezik Linuxra (tudom, van alternatíva, vagy Wine, de az nem ugyanaz / sok esetben nem felel meg / nem működik megfelelően). Ezek után én nem csodálkoznék azon, hogy az embereknek ilyen a hozzáállása (a linux szar, a windows sokkal jobb, stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!