Egy másik tápegységről lehet e írót más drivert táplálni? Hogy ne terheljem az eredeti tápot!
Simán.
Nem vágom, miféle potenciál különbségről beszélt az előttem szóló, mert a tápok a védőérintkezős konnektoron keresztül össze vannak földelve, vagyis azonos potenciálra vannak hozva.
19:27:
Magyarországon vagyunk. Sok helyen a földelés csak elméletben létezik. Én biztosan nem kísérleteznék ilyesmivel.
A való életben a gép környéki hardverek nem közvetlenül a fali konnektorba vannak csatlakoztatva, ezért irreleváns, hogy a konnektornak van-e földelő érintkezője, vagy nincs.
Ha a hosszabbítónak, amibe a két tápot dugja, van védőérintkezője, és a két táp csatlakozó dugójának is, akkor az azonos potenciálra hozás a hosszabbítón keresztül megvalósul.
Ha nincs, akkor egy darab dróttal összeköti a két táp fémházát, és kész az egyenpotenciál.
Nincs itt a potenciállal semmi probléma.
Azt ellenben én sem javasolnám, hogy a második, "külső" táp egy csupasz PC táp legyen, külön védőburkolat nélkül, mert ez veszélyes lenne. De nem a gépére, hanem a saját testi épségére (áramütés veszély).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!