Mért hiszik azt az emberek, hogy 60 fps vagy is 60 hz monitor elég mindenhova?
mikor még asztali gépem volt 75hz 24 colos monitorral vegyítve, multipalyer játékokban bőven meg voltam. aztán a gépem ereje el fogyott számomra az évek során, így nyugdíjaztatnom kellett. aztán laptopra váltottam.
vettem is egy elég minőségi komoly kis gépet, aminek 165 hz kijelzője van. és el indítottam rajta az egyik kedvenc multis játékomat, a Call of Duty: Modern Warfare III (2023)-at. és olyan mint ha szintet léptem volna! sokkal simább a játékmenet, gyorsabban tudok reagálni az ellenfelekre, stb...
kíváncsiságból rá kötöttem a 75 hz monitort a laptopra. és olyan darabos volt a játékmenet meg minden. még maga a windows 11 használata is érezhetően lassabb volt.
szóval aki azt hiszi hogy a 60 hz monitor elég mindenhova, az vagy trollkodik, vagy csak szimplán vak az ilyen fajta technológiához.

Az a kiinduló gondolat, hogy a régi fajta TV-k azok 25 kép/mp-et produkáltak. Nyilván a technológia fejlődött és jöttek az új videó típusok, amik 30, 59.89 és stb. kép/mp-et produkáltak.
Mivel volt egy idő, hogy a 60 kép/mp elterjedt monitorokban, de a videózásban mai napig is egy standard.
Természetesen a több képkocka, folyamatosabbá teszi a képet, és egyúttal az élményt is.
Ebből jön, hogy a 60 fps alapvetően elegendő, de kinek a pap vagy papné. Valaki a több fps-t szereti minden alatt is, valaki észre se veszi és/vagy nem ahhoz szokott hozzá.

#7 Hidd el, hogy megmondod. 😉 Ugyan az a játék menne egymás mellett te is látnád.
Nem vagyok FPS-re izguló, annyira nem mozgat, de más élmény.
Mert valóban elég mindenhova.
ha igazad is van, akkor minek gyártanak ilyen nagy képfrissítésű monitorokat? nem hiszem hogy parasztvakításból, mint anno a gt630 4 GB kártya esetében volt. hogy na 4 GB vramja van a kártyának, biztos jó gamer kártya lesz! aztán vették az emberek, és csak lestek hogy mért akad rajta kb minden játék 1080p felbontásban.

"Az emberi szem nem érzékeli a különbséget."
Erős ragebait, tag leragadt valahol 2005-ben ahol divat volt ezzel a mondattal dobálózni.
60 és 75Hz között is lazán rávágom melyik melyik. Ezek ma már alap tények.
Persze van az a szint, ahol már a "lófa**nak is van vége", lásd 360Hz+, de a 120-165Hz képfrissítés teljesen valid. Még-még a 240 is, én már egy jóideje gyötröm magam, hogy kellene váltani 144Hz-ről, de jó ez még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!