Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ez meg milyen anomália?...

Ez meg milyen anomália? Hardveres vagy szoftveres?

Figyelt kérdés

A házából kiszerelt számítógépre rátelepítettem egy Fedora Linuxot UEFI módban, tökéletesen működött, sok ki-be kapcsolás és újraindítás után is.

Aztán visszaszereltem a házba, onnantól kezdve csak "legacy"-ként ismeri fel az SSD-t, nem lehet UEFI módban indítani, ezért most nem lehet bootolni sem. Cseréltem SATA kábelt, SATA portot, áramtalanítottam/elemet kivettem/CLR_CMOS-t nyomtam, mindent, de ugyanúgy nem lehet UEFI-ként bootolni az SSD-t!

Egy live Linuxot elindítva, ott van az EFI partíció, minden. Az SSD nem volt másik gépben, mondom, annyi történt, hogy beszereltem a házba a gépet, onnantól kezdve kész. Mindent ugyanoda dugtam vissza, mint amikor ház nélkül volt.

Mi lehet az oka, hogy nem lehet UEFI módban indítani? Az alaplap ASUS P8H61E.

márc. 21. 18:59
 1/3 A kérdező kommentje:
Bezzeg minden mást meg csakis UEFI módban engedne bootolni, még egy üres pendrive-ot is! Csak az SSD-t nem!
márc. 21. 19:03
 2/3 anonim ***** válasza:
Megsérült a bootloader. Live Linuxot bootolj és a GRUB-bal helyre tudod hozni.
márc. 21. 19:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Szórd ki az 'elveszett' csavarokat az alaplap alól. 😃
márc. 21. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!