Jó ajándék lenne?
Gamer laptopot szeretnék venni nekem, és a páromnak.
Ő játszana rajta, én viszont rajzoláshoz használnám.
(Firka, anime pro, photoshop, 3D modell programok stb)
Alkalmas lenne ezekre ez a laptop?
Sajnos nem nagyon értek ahoz, hogy milyen szempontokat kell nézni, így légyszíves a válaszaitokat egyszerűen fogalmazzátok :')
A laptop:
Szia!
Mennyire fontos a hordozhatóság a számotokra? Csak mert ha gamingre szeretnél gépet vásárolni, oda inkább asztali gépet illik venni, ugyanis sokkal nagyobb erőt kapsz az asztali géptől, mint a laptoptól, és a gép hűtését is sokkal jobban meg lehet oldani, ami a játékoknál azért jó, ha van.
Nekem fontos lenne, mert suliba használnám 😅 (heti két alkalom)
Ezek kívül hely hiány, és van egy bizonyos keretem is ami felé nem szívesen megyek.
Laptopnál nem a legszerencsésebb a H-s procik választása mert nagy a fogyasztásuk, - Typical TDP: 45 W.
Az U-s prociknak általában csak 15 W.
Azért kérdezett rá, mert egyébként ugyanazt a teljesítményt egy asztali géppel olcsóbb elérni, így ha a meghatározott kereted van, akkor ez azt is jelenti, hogy nagyobb teljesítménye lett volna az asztali gépnek, mert jobbat tudtál volna venni.
Amúgy szerintem ezzel a laptoppal (vagy kerettel) több gond is lenne majd. Nem tudom, hogy pl milyen játékoknak kellene futnia, de mind a 8 giga RAM, mind a fél terra háttértár kevés lehet (bár ez még könnyen bővíthető). A RAM - attól függően, hogy milyen 3d-s programokat használnál - még neked is kevés lehet.
Pl. a Blender igaz, hogy a minimum 8 giga, de az ajánlott 32 giga RAM. Játékok terén a 8 giga RAM meg még jobban behatárolja az embert. Itt pl. fontos lenne tudni, hogy milyen játékokat kellene vinnie.
Nyilván ha nincs nagyobb kereted, akkor ezzel nem tudsz mit kezdeni, csak azt mondom, hogy ez korlátozottan használható majd gaming-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!