Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Megoldható, hogy Windows újra...

Megoldható, hogy Windows újra telepítésekor megmaradjon az E meghajtó tartalma?

Figyelt kérdés

Szeretném megújítani a számítógépemet Windows 10-re. A C meghajtón van a rendszer, gondolom az új is ide kerül. Az E meghajtón viszont fontos adatok vannak, amiket nem tudok máshova lementeni.

Ha újra telepíttetem a windowst, akkor van olyan módszer, hogy ne törlődjön a winchester tartalma?

febr. 3. 07:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sosem törlődött ilyenkor másik meghajtó ("partíció") tartalma.
febr. 3. 07:10
 2/10 anonim ***** válasza:
32%

Igen. Csak a C meghajtót kell leformázni.

Egyébként ha Win7 van a gépeden, akkor ne válts 10-re, a 7 az utolsó használható Windows.

febr. 3. 08:05
 3/10 anonim ***** válasza:
72%

Nem törlődik magától, de lehet újra betűjelet kell hozzárendelni, mikor az új rendszer elindul, mert magától nem teszi meg és így nem látszódik a "saját gép" részen.

pl:

www.youtube.com/watch?v=9at_cpPvIPY

febr. 3. 08:34
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
* persze lehet már automatikusan megteszi, csak azért írtam, hogy ne ijedj meg, ha nem látod.
febr. 3. 08:35
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem én fogom csinálni, mert nemigazán értek hozzá.

#2 Igazad van, nem szívesen váltom le a win 7-et, de nagyon elavult már sajnos. Chrome-ban a videólejátszók nem mennek, a tárhellyel is gondok vannak. Illetve két helyen is használok gépet, az egyik már win 10 és így sokminden máshogy jelenik meg. Pl Win 7-en 2010-es office van, a másikon 2016-os és sokszor bajlódok a kompatibilitás miatt...

febr. 3. 10:05
 6/10 T. Feri ***** válasza:
A Windows újratelepítése csak a saját adatbázisát, és programjait törli, de ez szinte az összes telepített program elérését, és beállítását is törli, mivel azok is a Windows adatbázisba vannak elmentve. Vagyis hiába installáltál programokat a E meghajtóra, azokat többnyire nem fogod tudni használni, hiába vannak meg. A régi felhasználók hozzáférése is megszűnik.
febr. 3. 13:21
 7/10 A kérdező kommentje:
A programok nem érdekesek, azokat ami kell újra tudom telepíteni, a játék mentéseimet is átraktam másik meghajtóra. A filmek, dokumentumok stb. a lényeg h megmaradjon.
febr. 3. 14:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért érdemes elmenteni ettől függetlenül rendszeresen az adatokat amik fontosak. És telepítés előtt mindenképpen javasolt egy mentést cinálni. Azért egy külső mobil diszk ma már nem egy egetrengeteő összeg.
febr. 3. 14:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha csinálsz egy rendszer klónozást, akkor tuti helyre tudod állítani az egész gépet úgy ahogy most van, bár többi idő és hely, de ha valamiért a win10 befuccsolna, túl lassú lenne akármi.. még mindig lesz egy működő rendszered.
febr. 3. 14:29
 10/10 anonim ***** válasza:
51%
#5 Akkor inkább a böngészőt cseréld le olyanra, ami még használható win7-en, kevesebb nyűggel jár.
febr. 3. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!