Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Blu-ray vagy MKV? Te melyiket...

Blu-ray vagy MKV? Te melyiket használod?

Figyelt kérdés
Van olyan minőségű az MKV (ha az is 1920x1080) mint a Blu-ray disc?
2010. nov. 8. 08:11
 1/4 Jenci ***** válasza:
Én mkv-t használok.Ha lehet 1080p felbontásban és 8Gb körüli méretben írom ki a filmeket.A minőség szembetűnő a dvd-hez képest.Viszont a blue-ray--méreténél fogva is--és még más miatt is sokkal jobb minőség,mint az mkv.Lényegében az mkv--egy kis túlzással--olyan ,mint az avi a dvd-hez viszonyítva.
2010. nov. 8. 11:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Csak a Blu-raynek 2 hátulütője van. Vagy megveszi az ember darabonként 6-7 ezresért, vagy egy 20 ezer ft-os vinyója megtelik kb. 10 db filmmel és veheti is a következőt. Épp ezért úgy kérdezem: Jobb-e annyival a Blu-ray, mint amennyivel többe kerül?
2010. nov. 9. 18:07
 3/4 Jenci ***** válasza:
Egyértelműen nem jobb annyival.Anno a dvd is ennyibe kerűlt.Azután jött a hiszti,hogy sok a kalózkodás.Ez ment egy darabig,aztán rájöttek,hogy jobb levinni az árakat és akkor majd az emberek nem kalózkodnak annyira erősen.A blue-ray is ide fog jutni előbb-utóbb.Tehát egy 8Gb-os 1080p-s blue-ray rip van annyira jó minőségű,hogy nem kell mindenáron a 30-40Gb-os blue-ray.
2010. nov. 9. 21:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem az MKV-k olyan 15-16GB osra vannak kódolva, de én még ezzel a minőséggel sem vagyok megelégedva. Az MKV szép, de a Blu-Ray az igazi ász. Az MKV nél még egy HD tv csatorna is szebb! Kb 400'000Ft-os tv-m képjavitó mehanizmusa igen csak szebbé teszi az amúgy sem rosz MKV-t de a Blu-ray az igazi. Meg a 1080p-s TV adások. Pl Luxury HD, Servusz HD, stb... Megéri megvenni a Blu-Ray Disceket!
2010. nov. 30. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!