Mikor fogják a tranzisztorok mérete elérni az atomi méreteket?
Figyelt kérdés
És ha elértük az atomi méreteket utána a Moore törvény még alkalmazható lesz? Vagy jelentősen lefog lassulni a fejlődés?tegnap 03:25
2/8 anonim válasza:
Száz tranzisztort zsebre vágtam, de azóta nem találom őket.. 🙄
3/8 Szirty válasza:
A Moore törvény már egy ideje nem működik. A fizikai korlátok más irányba terelik a fejlődést.
A fejlődés pedig magával hoz egy másik törvényt, miszerint a hardverek lassabban gyorsulnak mint ahogy a szoftverek lassulnak.
4/8 A kérdező kommentje:
Akkor amit az NVIDIA vezérigazgatója mondott a hiper moore törvényről az csak ferdítés?
tegnap 17:06
5/8 anonim válasza:
Ha a CES-re gondolsz, akkor ott mindenki csak marketing szöveget nyom. Körülbelül 10%-a, ha igaz, amit elmondanak. Hiper Moore-törvény meg nem létezik.
6/8 anonim válasza:
A lepontozóknak meg üzenem, hogy kicsit gondolkodjanak. Már most tele van el nem ismert kompromisszumokkal az elektronikai ipar a 4 nm-es gyártástechnológia miatt. Jövőre jön a TSMC 3 nm, majd a 2 nm. Tök jó, hogy kevesebbet fogyasztunk és több alkatrész zsúfolható egységnyi helyre, de ezzel megnő a gyártási bizonytalanság is. Több selejt készül, magasabbra kell árazni. Adott árért gyengébb teljesítményű hardvert kell gyártani, azt viszont nem lehet eladni, ezért szoftveres trükkökhöz kell folyamodni. Szervízelhetőség jelentősen bonyolultabb és drágább. Mindenkinek érdeke ez, csak a fogyasztónak nem, aki fizeti a költségeket.
7/8 A kérdező kommentje:
Huang Zsen-hszün beszélt róla, de hogy hol azt nem tudom sajnos. Én is a marketing mappába tenném bele. Már a pikométer tartománynál erős kétségeim vannak.
Itt hallottam először róla.
tegnap 17:30
8/8 anonim válasza:
Anastasia chiptervező youtube videója. 1 nm méreten túl, igaz 9 hónapos a videó de még mindig nézhető szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!