Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy tudnám azt elérni, hogy...

Somló Volán Zrt. kérdése:

Hogy tudnám azt elérni, hogy kábeles csatlakozással hozzáférjek számítógépen keresztül a telefonomon lévő fájlokhoz?

Figyelt kérdés

Amíg micro USB-s telefonom volt, addig simán működött. Bedugtam az USB-t a gépbe, a másik felét a telefonba. A telefonon felugrott egy ablak, hogy engedélyezzem, hogy hozzáférjek a számítógépen keresztül, és már pakoltam is át a fájlokat. Na most, azóta USB-C töltős telefonom lett, és az egyetem nyílt napján szereztem egy olyan multifunkciós töltőt ami lényegében egy átalakító. Van rajta 1 Iphone-hoz való kábel, 2 db USB-C kábel, és az egyikre rá van húzva a sima USB, ami a gépbe megy. Tehát így néz ki: [link]

Bedugtam az USB-C-t a telefonba, az USB-t pedig a gépbe. Viszont a telefonon nem jelent meg a felugró ablak amiről beszéltem az elején, simán csak áramot kapott a készülék. Számítógép se jelzett semmit, és nem látom az eszközt a fájlkezelőben sem. Nyilván azzal van a baj, hogy nem ugrott fel a telefonon az a bizonyos ablak, de én azt nem találtam a beállításokban sem. Motorola moto g54 5G a pontos típusa, és Android 14 van rajta. A számítógép pedig idén lesz 16 éves és az házilag lett építve, Windows 10 van rajta, ha ez számít valamit. De van nekem egy pár éves notebookom, amit a gimi adott, és van rajta USB-C csatlakozó, DELL márkájú, szintén Windows 10-es operációs rendszerrel. Ezen is kipróbáltam ugyanezt, először a sima USB-vel, másodszorra pedig lehúztam az USB-t és az USB-C-t dugtam bele a notebookba. Ugyanazt csinálta amit fent leírtam. Simán csak áramot kapott a telefon. Biztos vagyok benne, hogy ennek működnie kéne, csak van valami furfangosság a dologban. Hogyan lehetne ezt működésre bírni? Persze nem létszülséglet, mert az adatok átrakását a számítógépre máshogyan is meg tudom oldani, csak kíváncsiságból próbáltam ki, hogy USB-C-vel is működik e ez.

jan. 24. 20:44
 1/2 anonim ***** válasza:
78%

A dolog becsapós..

Nem minden kábel, amellyel tölteni lehet, alkalmas adatátvitelre is.

És ezt nem mindig közlik.

Próbálj azzal a kábellel, amely most nem komunikál a PC-vel, más eszközzel megnézni..

jan. 24. 21:38
 2/2 anonim ***** válasza:
87%
Az ilyen olcsó multifunkciós kábelek általában csak és kizárólag töltésre alkalmasak, átalakítgatások miatt az adatkábel egyszerűen elveszik, vagy nem is volt. Fogj egy rendes kábelt (akár azt amit a telefonodhoz adtak) és próbáld azzal.
jan. 24. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!