Eltűnhet az email félúton?
Én már tapasztaltam olyat - a 2000-es évek elején -, hogy infó órán küldeni kellett a padtársunknak e-mailt. (Akkoriban azért ez még elég újdonságnak számított.) Én nem kaptam meg, amit nekem küldött padtársam. Semmi baj, küldött még egyet, az megjött. Na, de a legfurcsább nem is ez, hanem az, hogy később, 2 év múlva megérkezett az akkor elveszettnek hitt levél. Nem tudom, hogy ez hogy volt lehetséges, de megtörtént.
Bármelyik rendszerben lehetnek hibák, veszhetnek el e-mailek, főleg, hogy manapság elég sok szűrőn megy át egy levél, mielőtt megérkezik, és a feladó sokszor nem is kap értesítést arról, hogy a levele nem érkezett meg. (Jellemzően akkor, ha a címzett szolgáltatója spamnek gondolja, vagy ha egyszerűen rosszul van beállítva a rendszer.)
De!
Azért az nem gyakori, hogy egy címzettől a hasonló tartalmú levelek közül néha-néha nem érkezik meg egy. A leírtak alapján meg itt sokkal valószínűbb, hogy nem technikai, hanem emberi okai vannak a problémának. Egyrészt: igen, elég furcsa lenne, ha csak bizonyos alkalmakkor (megbeszélt találkozó előtt) tűnne el a levél, akkor viszont mindig. Másrészt meg: normális körülmények között nem a találkozó lemondása a megszokott reakció arra, ha egy levél nem érkezik meg. Hanem az, hogy ír neked egy e-mailt, hogy "Szia, mi van veled? Pár napja már nem kaptam tőled üzenetet, minden rendben? Áll még a tali?" Vagy valami hasonló. Még ha tényleg nem érkezne meg, akkor is több, mint furcsa, hogy zsigerből lemondja a találkozót, az meg végképp furcsa, hogy érdekes módon mindig akkor "tűnik el" az e-mail, amikor találkozni akarnál vele.
Ne légy balek: kamuzik az illető, csak nincs benne annyi gerinc, hogy megmondja, hogy nem akar találkozni veled.
Egyébként nekem is részem volt már hasonlóban, érdekes módon mindig csak a találkozóval kapcsolatos leveleket és üzeneteket nem kapta meg. Persze. Aztán a végén egyértelműen kiderült, hogy kamuzott. Sokan kihasználják, hogy a technika hibáját elég könnyen elhiszik az emberek, és így megússzák a számukra kényelmetlen őszinte beszélgetéseket.
Bocsi, félreolvastam (#2 vagyok), szóval nem nála nem érkeznek meg a levelek, hanem nálad nem, amit ő ír.
A lényegen nem változtat, tutira kamuzik.
Gondolom, nem mutogatta az elküldött leveleit, hogy "nézd, itt van, én elküldtem", bááár még ez sem lenne bizonyító erejű, mióta a Freemail is támogatja az IMAP-ot, egy kis leleményességgel ez simán meghamisiítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!