Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Eltűnhet az email félúton?

Eltűnhet az email félúton?

Figyelt kérdés
Egy ismerőssel email-ben tartjuk a kapcsolatot. Ő freemail-es, én gmail-es fiókot használunk. Átlagban olyankor "tünnek el" a tőle érkező levelek, mikor pár nap múlva találkoznánk. Mindig azt állítja, hogy ő válaszolt még szombaton délután (az én email-em még látszik nálam), de semmi nem jelenik meg az övéből, csak az én szerdai üzenetem látszik, majd az ő csütörtök reggelije, amiben lemondja a szombati találkát, mondván szombat óta nem reagáltam az emailjére. Szerintetek kamuzik?

jan. 24. 07:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%
Freemailnél bármi előfordulhat. Le kéne cserélnie.
jan. 24. 07:38
 2/15 anonim ***** válasza:
83%

Én már tapasztaltam olyat - a 2000-es évek elején -, hogy infó órán küldeni kellett a padtársunknak e-mailt. (Akkoriban azért ez még elég újdonságnak számított.) Én nem kaptam meg, amit nekem küldött padtársam. Semmi baj, küldött még egyet, az megjött. Na, de a legfurcsább nem is ez, hanem az, hogy később, 2 év múlva megérkezett az akkor elveszettnek hitt levél. Nem tudom, hogy ez hogy volt lehetséges, de megtörtént.

Bármelyik rendszerben lehetnek hibák, veszhetnek el e-mailek, főleg, hogy manapság elég sok szűrőn megy át egy levél, mielőtt megérkezik, és a feladó sokszor nem is kap értesítést arról, hogy a levele nem érkezett meg. (Jellemzően akkor, ha a címzett szolgáltatója spamnek gondolja, vagy ha egyszerűen rosszul van beállítva a rendszer.)

De!

Azért az nem gyakori, hogy egy címzettől a hasonló tartalmú levelek közül néha-néha nem érkezik meg egy. A leírtak alapján meg itt sokkal valószínűbb, hogy nem technikai, hanem emberi okai vannak a problémának. Egyrészt: igen, elég furcsa lenne, ha csak bizonyos alkalmakkor (megbeszélt találkozó előtt) tűnne el a levél, akkor viszont mindig. Másrészt meg: normális körülmények között nem a találkozó lemondása a megszokott reakció arra, ha egy levél nem érkezik meg. Hanem az, hogy ír neked egy e-mailt, hogy "Szia, mi van veled? Pár napja már nem kaptam tőled üzenetet, minden rendben? Áll még a tali?" Vagy valami hasonló. Még ha tényleg nem érkezne meg, akkor is több, mint furcsa, hogy zsigerből lemondja a találkozót, az meg végképp furcsa, hogy érdekes módon mindig akkor "tűnik el" az e-mail, amikor találkozni akarnál vele.

Ne légy balek: kamuzik az illető, csak nincs benne annyi gerinc, hogy megmondja, hogy nem akar találkozni veled.

Egyébként nekem is részem volt már hasonlóban, érdekes módon mindig csak a találkozóval kapcsolatos leveleket és üzeneteket nem kapta meg. Persze. Aztán a végén egyértelműen kiderült, hogy kamuzott. Sokan kihasználják, hogy a technika hibáját elég könnyen elhiszik az emberek, és így megússzák a számukra kényelmetlen őszinte beszélgetéseket.

jan. 24. 08:19
 3/15 anonim ***** válasza:
0%

Bocsi, félreolvastam (#2 vagyok), szóval nem nála nem érkeznek meg a levelek, hanem nálad nem, amit ő ír.

A lényegen nem változtat, tutira kamuzik.

Gondolom, nem mutogatta az elküldött leveleit, hogy "nézd, itt van, én elküldtem", bááár még ez sem lenne bizonyító erejű, mióta a Freemail is támogatja az IMAP-ot, egy kis leleményességgel ez simán meghamisiítható.

jan. 24. 08:20
 4/15 A kérdező kommentje:
Nálam nem jelennek meg az ő levelei. Kértem, hogy csináljon képernyőfotót és küldje el délutánig. Van olyan érzésem, hogy egy kisgyerek szórakozik velem (személyesen két év alatt nem jött össze tali)
jan. 24. 08:32
 5/15 anonim ***** válasza:
71%
2 évet elpocsékolni valami idióta kamusra? Becsüld már magad jobban, ennél többet érsz.
jan. 24. 09:54
 6/15 A kérdező kommentje:
Te gondolnád az elején egy "emberről", hogy kamus?
jan. 24. 10:04
 7/15 anonim ***** válasza:
56%
Az elején nem, de két év azért nem az "eleje".
jan. 24. 10:20
 8/15 anonim ***** válasza:
69%
Hát a freemail alapból egy megbízhatatlan, biztonságtalan sz..r, fel nem fogom, hogy valaki miért használja, ennek ellenére a sztoriból nekem inkább az jön le, hogy kamuzik.
jan. 24. 10:31
 9/15 anonim ***** válasza:
Annyit tudok az email szervereknek sokféle beállítása lehet és lehet ezek meghatározhatják, mennyi emailt tudnak naponta kiküldeni stb. ki tudja a freemailnél hogy van, illetve ha sokan küldenek akkor el tudom képzelni, hogy később jutnak ki egyes levelek.
jan. 24. 10:44
 10/15 A kérdező kommentje:
Utolsó! De sosem érnek át az említett levelek! Pár ilyet eljátszott már, ezért gyanús
jan. 24. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!