A MÁK honnan tudja, hogy van ügyfélkapum? És miért küldi oda az éves tájékoztatást a nyugdíjamról?
Én nem egyeztem bele, hogy ilyeneket küldjön, egyébként írásban is megkaptam.
Azt gondolják, hogy a legtöbb nyugdíjasnak van ügyfélkapu plusza? Nagyon tévednek.
Regisztráltál DÁP-ra?
Azzal elfogadtad az elektronikus kapcsolattartást (tárhelyet).
Amikor regisztráltál gondolom létrejött egy profil és a profilból megfelelő adatokhoz az adott szolgáltatást biztosító intézmények hozzáférnek.
Tehát, mikor küldenek egy dokumentumot, megnézi az aktív elérhetőségeket, és mindre kiküldi, a dokumentum jellegétől függően, mivel neked volt, ezért úgy is megkaptad.
Akinek sima ügyfélkapuja se volt eddig, valószínű nem kapta meg, DE, ha nem aktiválta az ügyfékapu+ -t, attól még megkaphatja, mert csak az ügyfélkapu, mint belépési mód szűnt meg, viszont a tárhely attól még aktív lehet, sőt.. még most is aktiválható számukra az ügyfélkapu+ belépési mód is.
A "nem egyeztem bele" kijelentéshez, biztos vagy te abban, hogy a profil létrehozásával nem fogadtál el valamit, vagy egyszerűen egy törvénybe van foglalva, nem tudom..
Nem fogadtam el.
Viszont a rendszerváltozáskor kiemelt fontosságú volt, hogy az állami szervek SEM kapcsolhatják össze a különböző szerveknél levő adataimat. Mert akkor még fontos volt az adatvédelem. Legalábbis látszólag.
Ezek szerint a kormány mindenbe belelát, bármit intézek. Ezzel aztán simán visszaélhet.
Nem regisztráltam a DÁP-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!