Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miben jobb egy laptop vagy...

Kisdanibrian19830112 kérdése:

Miben jobb egy laptop vagy egy nagy számítógép, mint egy jó táblagép?

Figyelt kérdés
Túl drágán adják a számítógépeket és laptopokat, és sokmindent meg lehet csinálni táblagéppel is. Sőt vannak olyan funkciók is, amelyeket a táblagép jobban csinál.

tegnap 18:35
 1/8 A kérdező kommentje:
Igaz az, hogy nincs olyan tablet, mellyel tudom szerkeszteni a CR2( 14 bites) Canon gép raw fotóját? A fotó csak.számítógéppel szerkeszthető szépen? Minden fotós felszerelések elengedhetetlen része egy asztali számítógép vagy egy laptop?
tegnap 18:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyértelműen felhasználás függvénye, hogy melyik eszköz éppen mire jó. Ha valami nagyobb grafikai teljesítményt igénylő feladatot akar az ember csinálni, akkor egyértelműen az asztali gép és a laptop a nyerő. Ha mobil eszközre van szükséged, mivel sokat utazol, fontos hogy könnyű legyen, érintőképernyővel rendelkezik és emellett filmnézésre, kisebb dokumentumok szerkesztésére is akarja az ember használni, akkor a tablet egy jobb választás lehet. Röviden, ha az ember nagy számításigényű dolgokkal foglalkozik nap mint nap, akkor célszerűbb egy laptopot vagy egy PC-t venni, minden más esetben egy tablet is megteszi.
tegnap 18:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Fotó szerkesztésre teljesen alkalmas lehet egy tablet is, mondjuk függ attól is, hogy éppen iPad vagy Android eszközről van szó, hogy milyen szoftvereket tudsz használni és milyen hatékonyan tudsz dolgozni vele.
tegnap 18:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy valamire való tablet olyan drága, mint egy olcsóbb laptop, ha muszáj hordozni. De ha nem, asztali PC-t olyat kapsz azért a pénzért, ami körbe röhögi mindkettőt.
tegnap 18:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A tabletek olcsóóóók? Hol? Egy valamire való, elégséges memóriával, háttértárral, jó kijelzővel, sztereó hangszóróval, valamilyen pár éves közép kategóriás chipsettel rendelkező, szoftvertámogatást még kapó tablet ára verdesi a 150 ezret. Ehhez már alig kell pár tízezret hozzátenni és kapsz már laptopot vagy PC-t is, nyilván nem erőművet, de egy jobb tablet is bőven-bőven 200 ezer fölötti tétel.

Képet szerkeszteni, "normálisan" filmezni, multitaskingolni, akadásmentesen pedig nem fogsz tudni egy 80 ezer forintos szir-sz..rral.

De hogy a kérdésre válaszoljak: majdnem minden összetettebb munkához billentyűzet és egér kell. Persze, lehet ilyen-olyan majdnem teljes értékű billentyűzeteket venni a tabletekhez is, de akkor megint csak ott vagyunk, hogy beestünk a laptopok árazásába.

A tablet egy másodlagos (vagy harmadlagos) eszköz, ami pár speciális munkához vagy hobbihoz lehet akár elsőosztályú eszköz (pl. egy iPad rajzoláshoz), plusz tartalomfogyasztáshoz is remekül használhatóak, ha mobilnak kell lenned, de szerintem a legtöbb ember esetén inkább porfogóként funkcionálnak, nem véletlenül olyan szűk a tablet piac.

tegnap 19:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
videót vágni hatékonyan elég nehéz tableten, meg programozni is.
tegnap 20:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Van tabletem, amit szeretek is, Windows-os, de pl. sok dologhoz nagyobb kijelző, egér és billentyűzet kéne. Esetleg erősebb és bővíthető hardver. Asztali gépnél nem kell az egészet kicserélni, ha valamivel gond van, vagy kevés. Több a csatlakozási lehetőség (dokkoló nélkül). Szerencsére van ilyenem is. Ez kb. olyan kérdés, hogy minek autó, mikor a robogó is elvisz...
tegnap 21:19
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

"Minden fotós felszerelések elengedhetetlen része egy asztali számítógép vagy egy laptop?"

Igen. Mondjuk én inkább videós vonalon mozgok. Ott mindig van utómunka, legalább vágni kell az anyagot. Volt, hogy tableten csináltam, hát nem kellemes és pláne nem gyors. Ez egy 100000Ft környéki tablet volt egy 100000Ft-os PC-ért akkor mit meg nem adtam volna🤣.

Lehet velem van a baj, de érintő képernyő tartalom fogyasztásra van nem készítésre.

tegnap 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!