Miért így jelenik meg Android telefonon a zenék neve?
Új telefonra másoltam fel pár zenét mp3-ban, és a zenelejátszókban több szám esetén a cím kriksz-krakszos a hosszú ékezetes karaktereknél. Értem én, hogy speciális karakter, de látszólag véletlenszerűnek tűnik, hogy mikor hozza rendesen, és mikor ilyen katyvaszban.
Példa:
Gyári app
Musicolet
PC
Ez az eset azért fura, mert az egész albumot felmásoltam, de kizárólag ennél az egy számnál jelenik meg így furán, és ugye nem csak a szám címe, hanem maga az előadó neve is. Az album többi száma szépen jelenik meg. Magam másoltam fel őket CD-ről, nyilván nem egyesével (talán még a win10-es media playerrel), hanem egyben az egész albumot, így nem csináltam semmi extrát ezzel az egy számmal. Sajnos több albumnál is így van, de valahol az Í vagy Ű, vagy Ő karakter simán megjelenik, van ahol nem.
Az is érdekes, hogy ha pl. a gyári lejátszóvban átírom az adatokat helyes karakterre, attól még a másikban ugyanúgy rosszul jelenik meg. Mondjuk ez nem gond, csak egyelőre tesztelgettem, a zenelejátszókat.
Lehet ezzel valamit kezdeni, meg esetleg tömegesen helyrehozni, hogy ne egyesével kelljen átirogatnom a telefonon?
"hogy ne egyesével kelljen átirogatnom a telefonon?"
Nem is kell. PC-n Total Commanderrel kötegelve ki lehet cserélni a karaktereket a fájlnevekben 2 perc alatt.
Ezzel az a baj, hogy ugye nem a fájlok neveit olvassa be a lejátszó, hanem az mp3 Tagjeit. Illetve azt annyira nem gondolom megoldásnak, hogy ékezet nélkül jelenjen meg minden. Amikor a lejátszóban átjavítom a kusza karaktereket, akkor is ékezetesre javítom és képes megjeleníteni, csak ez ugye egyesével menne.
Egyébként arra jutottam, hogy találtam egy olyan lejátszót, ami helyesen jeleníti meg az adatokat, ez a "BlackPlayer Music Player" app. Úgyhogy végülis a problémám megoldódott, majd használom ezt. Ha valaki belefut ebbe a problémába, akkor próbálja ki ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!