Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Igaz az, hogy a ( makró) SD...

Kisdanibrian19830112 kérdése:

Igaz az, hogy a ( makró) SD memóriakártya gyártás leállt?

Figyelt kérdés
Állítólag már csak mikro SD kártyát gyártanak adapterrel, amit nem tartok helyesnek. A kártya hiba esélye megnő az SD szabványú készülékeknél. Az írási sebesség is belassulhat egy normál SD-hez képest?

#Micro SD #SD kártya foglalat
ma 10:48
 1/4 A kérdező kommentje:
Miért alkalmazzák a mikro SD kártyákat? Lehetne mindenütt SD. A másik hogy a mikro SD sérülékenyebb, mert kisebb. Ill..nehezebb behelyezni is. Túl kicsi. Főleg akinek gyönge a szeme okozhat gondot. Tört már ketté nálam mikro SD. Nem jó a túl fejlődés sem, úgy gondolom. Hogy a nano SIM kártyákat ne is említsük.
ma 10:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Minél több átcsatlakozas van, annál rosszabb az áramátvitel.
ma 10:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Miért állt volna le?

[link]

Sz@rásig vannak a boltok rendes SD kártyával.

Ellenben azért a mikroSD kártyának megvan azaz előnye, hogy mindenhova jó. És adapterrel beépíthető az SD helyére. Azért telefonba, apró készülékekbe egy rendes SD-t nem mindig lehetne beletervezni. Legfeljebb más alkatrészek/méret kárára.

Van mind a kettőből jó pár még nem tapasztaltam problémát. Mondjuk jó a szemem, és tűrhető a kéz ügyességem.

ma 11:34
 4/4 anonim ***** válasza:

"Tört már ketté nálam mikro SD."

Azért az már művészet. Pont, hogy minél kisebb valami, annál nehezebb eltörni. Én sem vagyok a kézügyesség csúcsa, de eddig még egy MikroSD-t sem sikerült eltörnöm.

Egyébként valamilyen szinten egyetértek azzal, hogy a túlzott miniatürizálás sem feltétlen jó, de azért túldramatizálni sem kell a dolgot.

ma 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!