Hogyan tudom visszaállítani a gmail fiókom?
Sziasztok, van egy nagyon fontos gmail fiókja az egyik családtagomnak, a levelek nélkül nem tudja végezni a munkáját. Sajnos lecserélte a számítógépet és a régi már használhatatlan, ezért nem ugyanarról az IP címről lép be. A jelszó nincs elmentve sehol (mindig be volt jelentkezve és úgy használta). Meg volt róla győződve, hogy tudja a jelszót, de nem fogadja el, tehát valószínűleg rosszra emlékszik. Amint próbálom neki kérni a visszaállítást, kéri a másodlagos e-mail címet. A másodlagos email címe egy inviteles régi cím, amit közben felvásárolt a Digi és olvasataim szerint augusztus végén minden email fiókot töröltek. :)
Mivel a visszaigazoló kódot így nem kapjuk meg, nincs több ötletem. Kerestem, kutattam mit lehetne tenni, de nem jutottam semmire, ezért még itt próbálkozom, hátha... :) valaki esetleg tudna segíteni?
Gmail.hu?
Ha nem tudja a jelszót a biztonsági email-címét sem tudja használni és mást nem adott meg, sehogy.
Pedig életre kellene kelteni a régi gépet mert így az esély szinte semmi.
Amennyiben tudná a jelszavát akkor sem biztos hogy be tudna lépni. Ugyanis új eszközt használ ami még nem lépett be a fiókba és nem mentette mint biztonságos eszközt. Ilyenkor a jelszóbeírása után ugyanúgy küldene kódot a másodlagos emailcímre. Telefon nem volt hozzáadva a fiókhoz? Esetleg más eszközön soha nem használta a fiókot?
Amennyiben a régi gépen a tároló (Gondolom HDD) adatai nem sérültek akkor egy számítógép szervízben van esély életre kelteni. Belépni a fiókba kicserélni a másodlagos emailcímet egy létezőre. Hozzáadni a telefont hitelesítőnek. Helyreállítási kódokat letölteni.
A Google/GMail fiók tele van kétfaktoros hitelesítési és helyreállítási lehetőségekkel csak be kellene állítani őket addig míg be lehet lépni.
Tehát összegezve: fogalma sem volt a jelszóról, tojt bele, hogy a másodlagos email cím már nem érvényes és nem volt beállítva telefonszám sem, hogy legalább azzal be lehessen lépni.
Nos, meg kell mondani az illetőnek, hogy ezek szerint nem volt neki olyan fontos az az email fiók és tudjon rá. A hülyéket néha hagyni kell, hogy szenvedjék el a saját hülyeségük következményeit, mert ha mindig mindent megoldasz nekik, akkor örökre hülyék maradnak.
Köszönöm szépen a segítségeteket, beviszem a régi gépet egy szervizbe, hátha. :) A telefonszám sajnos nem volt hozzáadva, pedig ez megoldotta volna a dolgot. De nem is ajánlja fel a gmail, csak a másodlagos e-mail címet. Más eszközön nem használta.
A "hülyézőknek" írom, hogy 62 éves, és amit ő a munkájában csinál, azt te soha nem tudnád utána csinálni, szóval igen, segítek neki, és a munkájához kapcsolódó összes dokumentum ott van, amire szüksége van, ezért fontos lenne a fiókot életre kelteni.
9-es, nagyon szuper, örülök, hogy ilyen okos előre gondolkodó családtagjaid vannak :)
egyébként köszönöm mindenkinek, sikerült megoldani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!