Win10-ben le tudom e cserélnie az asztali ikonokat saját képekre, fényképekre?
Először is a kiválasztott képeket, - mondjuk a beépített Paint programmal - 256 színű BMP képformátumba kellene lementeni. (ajánlott 1:1 képarányra vágni, egyébként eltorzul)
Aztán egy asztali ikonon jobbegérgomb > Tulajdonságok > Ikoncsere > Tallózás > megkeresed a lementett BMP képeket > alul az "Ikonképek" helyett "Minden fájl" legyen választva > kiválasztod az ikonhoz tartozó képet > OK-OK-OK > Kész
Elírtam:
"Ikonfájlok" helyett "Minden fájl" elemet kell választani, hogy látszódjanak a BMP képek.
Vannak konverterek, amik bármilyen képformátumot ico formátummá alakítanak (még online is).
pl.: [link]
Így nem kell trükközni meg külön beállítani mindent. Csak kitallózod ahogy előttem írták.
fényképekre...
szerinted hogy fog kinézni egy x megapixeles kép 48 vagy 96 pixeles méretben?
Köszönöm a tájékoztatást. Végigcsináltam mindent, de a megadott első OK után visszautasít, olyasmit mond, hogy a megadott cím nem tartalmaz ikonfájl-t. Lehet, hogy ennyire balkezes vagyok? Paint-en keresztül BMP, asztalon új ikon, jobbal rá, tulajdonságok..., stb,...és nem megy, ill. nem jön.
Üdvözlök mindenkit és köszönet. Akkor is valahogy megcsinálom, hogy minden asztali ikonom egyéni legyen!!!!
Akkor használj inkább Rainmeter + Wallpaper Engine-t, ha tényleg egyedit, és szépet akarsz.
Így néz ki az enyém:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!