Van esetleg olyan alkalmazás, amely segítségével tudok úgy sorozatokat vagy filmeket nézni, hogy magyar és angol felirat is van alatta és közben angol szinkron megy?
Hol nézed? Mobileszközön vagy PC-n/laptopon? (Csak azért kérdem, mert ugye az "alkalmazás" mint olyan, alapvetően mobileszközre utalna, de már nem egyszer nevezték a számítógépes programokat "alkalmazásoknak" itt, a Gyakorin...)
Egyébként mindkettőre tudok megoldást, de pls. válaszolj, mielőtt belinkelem neked a Google-ről szedett válaszaimat :)
2#-esnek
Egyébként ez a válaszod engem is érdekelne :‑X
#2-es vagyok.
#4-es ne már! :D Épp az lett volna a lényeg, hogy ők maguk guglizzanak rá :)
Na jó, ha már te is segítettél, én is adok egy hintet azoknak, akik PC-n/laptopon akarnak egyszerre több feliratot nézni: ha magyarul beírjátok a megfelelő kulcsszavakat (ebben már tényleg nem segítek), akkor konkrétan a második válasz pont a Gyakori egyik 2013-as kérdésére fog visszavezetni, ahol pont ugyanezt kérdezte valaki, és a válasz is ott van. Persze ez csak PC-n/laptopon működik gépre letöltött videófájlokkal, de ha minden igaz, a mai egyik legnépszerűbb streamingszolgáltató elérhetővé teszi az előfizetői számára a videók letöltését feliratokkal együtt.
Egyébként meg - hogy a népszerű reklámot idézzem - minden másra ott van a ChatGPT! :D
Az ötlet jó lenne, de ebből semmit nem fogsz így tanulni. Képtelenség egyszerre követni a történetet, értelmezni az elmondott szöveget, és meg két nyelven a feliratot is követni hozzá.
Nem fogod tudni ilyen szinten megosztani a figyelmedet, mert ha a történetre és hallott szövegre figyelsz nem olvasod a feliratot. Ha a feliratot olvasod, nem figyeled mit mondanak, és ha az angol nyelvű felirat helyett a magyart olvasod, akkor csak a történetet követed olvasva (nézés helyett).
Amíg nincs stabil nyelvtudásod ahhoz, hogy a kívánt nyelven és ugyanolyan nyelvű felirattal megértsd amit mondanak, addig gyakorolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!