Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Japánul tanulók! Módszereitek?...

Japánul tanulók! Módszereitek? (Pl. : iskolai/ alkalmazás segítségével történő/ szakkörön való/ különtanár oktatásával történő nyelvtanulás? )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Imádom az animéket, elég sokat nézek. A magyar szinkront nem kedvelem, a felirattal nincs bajom (sőt, örülök neki, hogy fordítják), de lássuk be, úgy sem az igazi...•n•

Szóval kitaláltam, hogy japánul szeretnék tanulni.

- Ti milyen módszerrel tanultok japánul?

- Ez a módszer mennyire hasznos (tehát az alapszint elérése mennyire könnyű/nehéz)?

- Mennyire gyors ez a módszer?

Ezekre a kérdésekre szeretném a válaszaitokat kérni.

Az animék segítségével már tudok kifejezéseket, szavakat, de persze csak könnyebbeket, gyakoribbakat.

Nagyon köszi előre is a segítségeteket!^^

2018. jún. 29. 21:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az anime jó lehet, de azt vedd figyelembe, hogy a japánok nem úgy beszélnek a való életben, főleg ami a kiejtés illeti. Tanuláshoz a Dekiru könyveket tudom ajánlani.
2018. jún. 29. 22:57
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Nos, akár hiszed, akár nem, nincs túl sok trükk! A legegyszerűbb, leggyorsabb, és leghatékonyabb módszer a tanfolyam. Persze ajánlatos kiegészíteni más tankönyvekkel és egyéb anyagokkal is. Utóbbi kategóriába sorolható a film, dorama, anime, manga, videójáték, zene, könyv, stb. is. Ezek sokat segíthetnek a beszéd, a kiejtés, a szótanulás, az olvasás- és íráskészség helyes és megfelelő memorizálásában.

Manapság már nagyon jó forrás a YouTube is, hiszen rengeteg okatató videó, tananyag, kurzus megtalálható, köztük néhány magyar nyelvű is! Ezek között van olyan, ami konkrét tankönyveket vesz végig, de akad olyan is, ami kimondottan animéken keresztül, illetve azok segítségével oktat.

A tanulás "sebessége" pedig kizárólag a saját szorgalmadon múlik! :)

2018. jún. 29. 22:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Esetleg még a szó- és kanji-tanító applikációkat tudnám ajánlani, amik segítségével minden nap megtanulhatsz egy-két szót/kanjit. A telefonodon bizonyára úgyis egész nap kéznél van.

Ez azért hasznos, mert a folyamatos fejlődés érdekében a kana írásjegyek bemagolása után nagyon hamar rá fogsz kényszerülni a kanjikra, illetve az alap szókészlet mindennemű bővítésére.

2018. jún. 30. 04:03
 4/7 anonim ***** válasza:

A nyelvek kb. úgy működnek, hogy fel kell építeni belőlük egy erős alapot (alap szókincs, plusz megérteni a logikáját), aztán aktív használattal már magától fejlődik.

Kezdj innen:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLOcym2c7xnBwRNLWXOAtl..

A Duolingo is támogatja egy ideje a japánt:

[link]

[link]

[link]

Plusz keress néhány könyvet.

Ezzel össze lehet szedni azt a minimumot, amire ha folytatod a feliratos anime nézést, már tud építkezni a dolog és egy idő után el tudod majd hagyni a feliratot.

2018. jún. 30. 10:04
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!!

Kipróbálom majd mindegyik megoldást és majd meglátom, hogy melyik(ek) lesz(nek) a számomra legelőnyösebb(ek). Tényleg nagyon szépen köszönöm!^^

2018. jún. 30. 18:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Kaptál jó ötleteket, esetleg kiegészítem ha szabad, annak ellenére, hogy én is teljesen kezdő vagyok, mint te, kedves kérdező. Csupán fele szeretném hívni a kedves figyelmed (bár lehet, hogy tapasztaltad te is), hogy bár vannak egyénenként eltérően "kényelmes" módszerek, de hátha nálad is hasonlók az akadályok és működő módszerek, mint nálam, megosztok veled egy apróságot:

mostanában belekóstoltam a kanji tanulásba, és nekem személy szerint nem jön be az, ami viszont sokaknak igen:

a Heisig féle kanjiba történet beleképzelős módszer. Habár a jobb agyfélteke bevonása valami módon mindenképp hasznos. evvel egyet értek!

Ellenben nekem míg a kanák puszta olvasásgyakorlással rögzültek (a logikát felejtsd el a kana tanuláshoz), addig kanji tanuláshoz nekem bizonyos logika látszik működőnek:

én a leggyakoribb radikálok (gyökök) mentén kezdtem bele, tehát a víz, az ember, a szó gyököket tartalmazó kanjikat kezdtem tanulni, mert bár a kínai nyelvben logikusak ezek, addig a japán nyelvbe átvéve már kevésbé, de még így id látni logikát a gyökökben! Pl a víz radikált tartalmazóak mind nedvességgel, vízzel kapcsolatosak, és így tovább.

Nos, nekem ez kezd beválni, ez inkább logikai út a kanji tanuláshoz, mint a Heisig féle történetmesélős. De kinek mi működik... Érdemes többféle módszert kipróbálnod, h megtudd, mi fekszik neked. Sok sikert nekünk! ;)

Ja és nagyon jó még az alábbi, mostanában kezdtem belekóstolni, itt is gyökök szerint tanítanak kanjikat, de rengetegféle japántanulós lejátszási listája van ennek a youtube csatinak, a kiejtéstől a vlogos japántanuláson át az olvasás tanulásig, meg az élő gyakorlati helyzetben való szótanulásig sok minden hasznos, JAPÁN HÖLGY (olykor egy angol hölggyel kiegészülve) angol nyelven tanít japánul!:

https://www.youtube.com/user/japanesepod101/playlists?sort=d..

Itt pedig a wikipédián a nyilacska segítségével sorba rendezheted a jouyou kanjikat, radikál szerint:

[link]

Itt meg a radikálok, gyakorisági sorrendben:

[link]

2018. júl. 1. 20:15
 7/7 A kérdező kommentje:

Igazán sok érdekes dolgot írtál... egyelőre a Duolingo-t próbáltam ki, egészen bevált.

Köszi a sok hasznos infót!

2018. júl. 8. 01:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!