Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha a gép hangkártyájára dugok...

Ha a gép hangkártyájára dugok 5.1et és átállítom 5.1re a szoftvert, akkor mennie kell mindegyik hangszórónak, nem igaz?

Figyelt kérdés

Tehát ha van egy 5.1 hangrendszer, 3 jack-es, zöld, sárga, és fekete. Ha ezeket hátul bedugom a mikrofonba (rózsaszínbe) és a zöldbe, és a kékbe, és beállítom a hangnál szoftveresen hogy 5.1be tegye. Akkor szólnia kell mind az 5 hangszórón , nem?

Miért van az hogy nekem nem szól?

Mit kellene még beállítanom?

Megnéztem egyesével a hangszórókat, és szól mindegyik hangszóró. Tehát hangszóróval nincs probléma. De ha gépbe dugom nem szól csak 2 hangszóró.

szept. 2. 13:09
1 2
 1/19 P.O.C. ***** válasza:

Igen szólni kéne. De csak akkor ha 6 csatornás hangforrást játszol le.

Le lehet tesztelni a hangkártya szoftverében és a Windowsban is egyenként.

Ha nagyon régi az alaplap, előfordulhat, hogy csak 2 csatornát támogat. Bár ehhez bazi réginek kell lenni.

szept. 2. 13:52
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem kell.

A szrereo mp3 ekkor is csak 2 hangszórón (esetleg a +subládán) fog megszólalni. De egy film AC3 5.1 hangal már ki tudja használni.

szept. 2. 14:26
 3/19 A kérdező kommentje:
Hát beraktam 5.1 hangal filmet de semmi. :/ szerintem rossz ez a 5.1 , majd elviszem egy szakihoz aki ért hozzá hogy csinálja meg
szept. 2. 18:10
 4/19 CspCsj ***** válasza:

Melyik lejátszóprogramot használod?

Windows beépített Filmek+TV alkalmazás?

szept. 2. 18:21
 5/19 A kérdező kommentje:
Media classic player, meg próbáltam a vlcvel is
szept. 2. 18:26
 6/19 CspCsj ***** válasza:

MPC beállításaiban nézd meg az audio-csatornák kiosztását.

Itt például a 6 bemeneti csatorna 2 hangszóróra van lekeverve:

[link]

Egyébként a legújabb van? [link]

VLC-ben is külön be kell kapcsolni:

[link]

szept. 2. 18:47
 7/19 A kérdező kommentje:
Vlcbe megnéztem, át raktam 5.1re, de nem változott, ugyanúgy 2 hangszórón szól az 5.1 film. Az az érdekes hogy hangeszközöknél rá mentem a tesztelésre ahol kihozza az 5 hangszórót képpel és ott mind az 5 hangszórón szól. Szóval passz
szept. 3. 12:15
 8/19 A kérdező kommentje:
Vagyis tévedtem, nem szól mind az 5 tesztelésnél..
szept. 3. 12:59
 9/19 CspCsj ***** válasza:

A tesztelésnél a sztereó (Front) szól és a többi nem?

Ha megcseréled a nem működőket a működőkkel, akkor így hogyan van hang teszteléskor?

szept. 3. 13:09
 10/19 CspCsj ***** válasza:

Vagy egy működő hangszórót végigpróbálgatsz mindegyik aljzatba dugva, hogy melyik kimeneteken ad hangot, - illetve a nem működőket is, - hogy most a kimeneteken nem jelenik meg a hang, vagy tényleg a hangszórók nem jók.

(esetleg egy teljesen más lejátszóhoz is csatlakoztatni ezeket)

szept. 3. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!