Commodore 64 tartozékok?
A TV-re sima RF antennakábellel lehet rákötni, feltéve, hogy van analóg tuner a TV-ben.
Tartozékokat Retro számítógépes Facebook csoportokban vagy Jófogáson keress.
Én Ebayről rendeltem az enyémhez kábeleket, ha ott úgy keresel rá, hogy Commodore 64 floppy cable, akkor fogsz találni.
A floppy olvasómhoz a kábel 2 napja jött meg Dublinból, a videókábel kb. 2 hónapja Olaszországból.
Én olyat rendeltem, aminek egyik vége 8 pines DIN AV, a másik RCA, pont ilyet, mint ami itt van: [link]
Az az igazság, hogy elég problémás a floppy lemezekkel gecscsolni, ha találsz valahol apróhirdetésben, azok van működnek vagy nem. Meg játékot is bajos rámásolni, ahhoz megint külön átalakító kell ami nem olcsó. Meg a lemezmeghajtó is milyen állapotban van? Olvassa a lemezeket vagy azt is fel kell újítani?
A magnókazettás megoldás még ennél is komplikáltabb.
Egyszerűbb ha veszel megy microSD átalakítót. Nekem ilyen van, D64 kiterjesztésű fájlokat kezel:
A gépbe ennyi idő alatt lazán kiszáradnak a kondik. Első körben azt nézd meg ad-e egyáltalán képet a gép, addig ne ölj bele sok ezret.
Olcsóbb saját magad csinálsz egy AV kábelt. (Én is így csináltam). Kell egy szerelhető 5 DIN -es dugó, ez filléres dolog. Bármelyik elektronika boltban van.
Illetve biztos kallódik nálad valahol nállad RCA kábel. Ebből elég 2 mivel a C64 úgyis monó. Egyik kell a hangnak a másik a videónak. Egyik oldaláról levágod a csatlakozót és megblankolod
Itt a bekötés: [link]
A video RCA 4-es a hang 3-as a közös föld 2-es, ennyi.
Így már több féle TV -ra rá tudod kötni, mint RF kábellel és jobb lesz a képminőlség is. Nem kell ráhangolni a csatornájára, meg amúgy is működő analóg tuneres TV ritka manapság.
Egyébként a mai napig szervizelik az ilyen gépeket, ő pl nagy precíz első osztályú munkája van: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!