Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Commodore 64 tartozékok?

Commodore 64 tartozékok?

Figyelt kérdés
Üdv:) Nemrégiben nagymamámnál megtaláltuk a jó kis commodore 64-ünket, amit a 90-es években használtunk :) Most a fiamnak szeretném megmutatni, hogy mi min játszottunk anno, mert kiváncsi rá, de már nem emlékszem hogy raktuk össze, ehhez kéne kis segitség. Megvan a gép maga, 1 joystick, meg egy lemezmeghajtó, egy trafó, ez eddig oké. De nem tudjuk mire kössük rá, vagy hogy (TV), meg nincs floppy lemezünk, meg jó lenne egy kazettás tartozék is hozzá. Tudja valaki honnan lehetne ezeket beszerezni, vagy esetleg lenne valakinek?

aug. 31. 19:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A TV-re sima RF antennakábellel lehet rákötni, feltéve, hogy van analóg tuner a TV-ben.

Tartozékokat Retro számítógépes Facebook csoportokban vagy Jófogáson keress.

aug. 31. 19:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én Ebayről rendeltem az enyémhez kábeleket, ha ott úgy keresel rá, hogy Commodore 64 floppy cable, akkor fogsz találni.

A floppy olvasómhoz a kábel 2 napja jött meg Dublinból, a videókábel kb. 2 hónapja Olaszországból.

Én olyat rendeltem, aminek egyik vége 8 pines DIN AV, a másik RCA, pont ilyet, mint ami itt van: [link]

aug. 31. 20:19
 3/4 P.O.C. ***** válasza:

Az az igazság, hogy elég problémás a floppy lemezekkel gecscsolni, ha találsz valahol apróhirdetésben, azok van működnek vagy nem. Meg játékot is bajos rámásolni, ahhoz megint külön átalakító kell ami nem olcsó. Meg a lemezmeghajtó is milyen állapotban van? Olvassa a lemezeket vagy azt is fel kell újítani?

A magnókazettás megoldás még ennél is komplikáltabb.

Egyszerűbb ha veszel megy microSD átalakítót. Nekem ilyen van, D64 kiterjesztésű fájlokat kezel:

[link]

A gépbe ennyi idő alatt lazán kiszáradnak a kondik. Első körben azt nézd meg ad-e egyáltalán képet a gép, addig ne ölj bele sok ezret.

Olcsóbb saját magad csinálsz egy AV kábelt. (Én is így csináltam). Kell egy szerelhető 5 DIN -es dugó, ez filléres dolog. Bármelyik elektronika boltban van.

[link]

Illetve biztos kallódik nálad valahol nállad RCA kábel. Ebből elég 2 mivel a C64 úgyis monó. Egyik kell a hangnak a másik a videónak. Egyik oldaláról levágod a csatlakozót és megblankolod

Itt a bekötés: [link]

A video RCA 4-es a hang 3-as a közös föld 2-es, ennyi.

Így már több féle TV -ra rá tudod kötni, mint RF kábellel és jobb lesz a képminőlség is. Nem kell ráhangolni a csatornájára, meg amúgy is működő analóg tuneres TV ritka manapság.

Egyébként a mai napig szervizelik az ilyen gépeket, ő pl nagy precíz első osztályú munkája van: [link]

szept. 1. 09:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, megpróbálom, ahogy írtátok.
szept. 1. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!