Ebben az esetben szerintetek illetné e meg bármi, vagy ti adnátok e pénzt, vagy a nevét hozzá?
Röviden van egy alkalmazás amit ÉN találtam ki A-zól Z-ig az utolsó sorig, pixelig milyen legyen. Elmeséltem egy ismerősömnek, hogy mit is tudna, hogyan is nézne ki, jövőben mit hogyan szeretnék vele (változtatások, extra funkciók).
A lényeg, hogy ő adott egy ötletet, hogy X helyett inkább Y megoldás lenne hasznos, mert a felhasználóknak kényelmesebb lenne. Kb úgy képzeljétek el ezt, mint hogy az excelben "AA1" helyett mondjuk "(A1)1" lenne a cella hivatkozás.
Szerinte neki járna ezért pénz, vagy legalább a nevét feltüntethetném, mivel egy elég fontos dologban az ő ötletét használtam fel.
"Nem mondott konkrét összeget, de az anyagi helyzetét ismerve már 50.000 nagy szó lenne neki."
"de az anyagi helyzetét ismerve"
Harmadik inkorrektség.
Nem sokáig fog az üzleted menni. Még párszor taposol, aztán kifogy az ötlet hozta bevételből.
Az inkorrektségeket: te-tetted.
Üzletileg: zéro ember vagy.
Te meg miről beszélsz? :D
Azt is olvasd el amit fentebb írtam. Nem világmegváltó ötletet adott ami a rendszer 50%-át érinti és miatta indult volna meg bármi.
Olyan dolgot, mint az exceles példa, vagy szerinted a cella hivatkozás milliókat érő ötlet lenne ilyen esetben?
Nyugi én meg ilyen hülyékkel nem üzletelek akik még azt sem értik meg amit írok. Főleg amikor azt hiszik, hogy ők a világmegváltók :D
Úgy mondod, mintha a takarítón múlna, hogy beindul a szoftverfejlesztő, vagy telemarketinges üzlet.
:D:D:D:D:D:D:D
Látom nagyon elgurult a gyógyszer, ki bántott?
12 Ebből te jól már nem jösz ki.
Mind három lépést te lépted, te írtad, saját magadtól.
"1 ilyen ötletért milliókat kapna. Nem mondott konkrét összeget, de az anyagi helyzetét ismerve már 50.000 nagy szó lenne neki."
szoval azert nem tunteted fel nevet sehogy sem mert akkor % os reszesedes illetne?
meg ugye folyamatos? Szerzodes nelkul is
na mar most ha igaz amit irsz oke hogy nem "nagydolog" de megis csak millioKat emlitesz
meg nem eleg meghatarozott de akkor megse olyan pici az a dolog
na mar most te 50ezret sajnalsz tole ugy tunik, ami manapsag kuldusnak is semmiseg
azert sajnalod tole mert folyamatos penzforrasnak nezne utana? kolcsonokbol el? (ugy ertem koldulasbol, masok lehuzasabol, vagy van munkaja, takarito -ha mar ilyent emlitettel
ezekert akadhatott ki 10,11 pl.
erthetetlen ellentmondasok vannak a storiban tehat
mert ugytunik mintha valami legjobb baratod lenne egyszer maskor meg mintha legnagyobb ellenseged - csak erzekeltetes vegett
ha barat akkor megmondod enyit egyszerit kapsz amiert segitettel otleteddel, megkerded oke? egyszeri viszonzasa a segitsegednek
"Neveden meg gondolkodok, majd megoldom"
hol lenne ez a nev miert lenne baj ha ott fent lenne?
rengeteg dolognal megemlitenek akar olyant is ami nullat tett magahoz a programhoz, inkabb mint lelkitamasz azzal segitett
itt viszont nem 0 rol van szo
Nagyon apró dolgot adott, hogy részedést és komolyabb összeget kapjon.
Lásd pl az excelben az, hogyan hivatkozol a cellára, hisz az első és a második funkció is tökéletesen működne. Tehát nem eget rengető megoldásról van szó.
Ha belegondolsz az excel mennyire komplex és a cella hivatkozás milyen kis része az egésznek, még ha fontos része is.
Nem az ellenségem, de nem is a barátom. Csak egy ismerős. Eléggé link alak, attól még nem fogom egekbe magasztalni, mert volt egy jó ötlete, olyan sajnos amilyen.
A takarítós példát az egyik ember hozta fel mindig akitől marketinget tanultam, hogy egy sikeres vállalkozás nem a takarítótól lesz sikeres, de mindenkinek megvan a maga feladata amit hozzátesz az egészhez, amivel kiérdemli a fizetését.
Azért említek milliókat, mert én kitaláltam valamit ami beindult, sokat keresünk vele, egy vállalkozás lett rá felépítve, több embert foglalkoztatunk és bővülünk folyamatosan.
De felhozhatok olyan példát is, ha mondjuk a Harry Potter sorozatban az egyik mellékszereplő nevét valaki ihletné ötlettel, akkor ő kérne érte pénzt és saját nevének feltüntetését az mennyire lenne jogos.
Milyen értéket képvisel a megvalósult, kidolgozott egység az alkalmazásban?
Ha nem lenne kidolgozva, megvalósítva. Az ötlet értéke nálam 0!
#17:
A fenti exceles példában elég jól bemutattam, hogy anélkül is tökéletesen működne minden, csak egy kis egyszerűsítés a felhasználók felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!