Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ebben az esetben szerintetek...

Ebben az esetben szerintetek illetné e meg bármi, vagy ti adnátok e pénzt, vagy a nevét hozzá?

Figyelt kérdés

Röviden van egy alkalmazás amit ÉN találtam ki A-zól Z-ig az utolsó sorig, pixelig milyen legyen. Elmeséltem egy ismerősömnek, hogy mit is tudna, hogyan is nézne ki, jövőben mit hogyan szeretnék vele (változtatások, extra funkciók).

A lényeg, hogy ő adott egy ötletet, hogy X helyett inkább Y megoldás lenne hasznos, mert a felhasználóknak kényelmesebb lenne. Kb úgy képzeljétek el ezt, mint hogy az excelben "AA1" helyett mondjuk "(A1)1" lenne a cella hivatkozás.

Szerinte neki járna ezért pénz, vagy legalább a nevét feltüntethetném, mivel egy elég fontos dologban az ő ötletét használtam fel.

aug. 18. 22:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Hát nem kell neki fizetned jogilag, ha te úgy érzed fizetni akarsz neki tiszteletből. Akkor tégy így, de nem a gyakorinak kell ezt eldönteni. Rossz kategória egyébként.
aug. 18. 23:09
 2/18 anonim ***** válasza:
83%
Ahogy a leírt, aláírt szerződésben megegyeztetek.
aug. 18. 23:20
 3/18 A kérdező kommentje:

#1:

Tudom, hogy jogilag egy forintot sem érdemel, ez elvi kérdés inkább.

#2:

Ez egy sima baráti beszélgetés volt, mint amikor sörözés közben beszélgettek a haverokkal.

aug. 18. 23:23
 4/18 anonim ***** válasza:

" adott egy ötletet,"

"mivel egy elég fontos dologban az ő ötletét használtam fel."

Ha szeretnél teljesen, 100%-osan korrekt lenni, akkor igen, jár neki. Még akkor is jár, ha nincs szerződésetek.

Mindig légy korrekt ezzel rakod le a jövőd alapjait.

aug. 18. 23:48
 5/18 anonim ***** válasza:
69%

4+ Még az is lehet, hogy ha a szándék tőled megérkezik hozzá, akkor elengedi neked a ráeső részt.Még az is lehet, hogy próbára akar tenni. Üzletileg milyen vagy. El szokott fordulni komolyabb üzletek előtt, hogy a másik fél próbára tesz.Hogy mennyit ér pl. a szavad..

De legyen meg a szándék és minden ha mégis kell neki a pénz.És add neki oda.

aug. 18. 23:51
 6/18 A kérdező kommentje:

Ajánlottam neki munkát, de ő "nem akar nekem dolgozni", max ha társként venném be. Ahhoz nagyon keveset adott, benne nem tudnék megbízni és van társam amúgy is.

Eredetileg nem is jött fel ez nála, hanem miután beindult a dolog, akkor ajánlottam munkát. Én hoztam fel az ötletét is, meg dolgozhatna jobb fizetésért, kényelmesebben. Mivel nem ért semmihez ami nálunk van, így ügyintézői munkát bíztam volna rá, ilyen telefonos, emailekre válaszolgatós munka. Késő, pontatlan, sokszor lustább ezért vezetői munkára alkalmatlan is szerintem. Persze a gyakorlatban derülne ki, de ő nem akar nekem dolgozni.

Ezután jött az, hogy szerinte őt megilletné a részesedés, meg hogy a nevét feltüntessem.

aug. 19. 00:11
 7/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
es mekkora reszesedest akar?
aug. 19. 00:21
 8/18 anonim ***** válasza:
Szerinten jár neki egy vállveregetés és egy "köszönöm haver, majd viszonzom hasonló ötlettel a te projectedhez.." kijelentés.
aug. 19. 00:28
 9/18 A kérdező kommentje:

Nem konkrét %-os részesedést akar, szép is lenne 1 ilyen ötletért milliókat kapna. Nem mondott konkrét összeget, de az anyagi helyzetét ismerve már 50.000 nagy szó lenne neki.

Megköszönni már, akkor megköszöntem az ötletet amikor mondta.

aug. 19. 00:32
 10/18 anonim ***** válasza:
40%

6 "Szépen" lerántottad a másik embert. Ugyanakkor a tények, hogy beindult az ötlete alapján az üzlet.Nem előre kért bármit is, hanem csendben megvárta, hogy előbb tudj profitálni.

Nem kötnék veled semmilyen komolyabb üzletet a helyében, nem vagy korrekt ember. Duplán igazoltad. És most mint ha a fogad húznák a fizetéssel.

Dupla inkorrektség. Nem csodálom, hogy nem akar neked dolgozni.

aug. 19. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!