Milyen driverek kellenek egy laptophoz? (Trollok kíméljenek)
Van egy Asus laptop aminek a gépigénye ilyen:
Eszköz neve DESKTOP-U33GN5U
Processzor AMD A12-9720P RADEON R7, 12 COMPUTE CORES 4C+8G 2.70 GHz
Memória mérete 8,00 GB
Windows 10-et feltudok rá rakni viszont a Driverekkel nem nagyon vagyok tisztában melyek kellenek.
A laptop gyártójának hivatalos oldalán ezek a Driverek vannak:
Realtek WLAN Driver
Wireless
Chipset
Audio
Graphics
Pointing Device
ATK
Bluetooth
Software and Utility
BIOS-Utilities
Melyeket kell letölteni? Driverekben nem nagyon vagyok tisztában, de operációs rendszert újra tudok telepíteni. Kérlek ne öljetek meg ha ez valakinek alap kérdés. 😅
Ha Windows 10 alatt minden működik, akkor nem kell semmi.
A Win 10 megoldja.
Laptop hátulján rajta van a Laptop Típusa/modellje (vagy elöl valahol). Arra rákeresel google-n és hozni fogja a drivereket.
Ami fontos, Wlan Driver, Wireless (wifi), Chipset, Audio, Graphics
A többi opcionális, de én fel szoktam tenni mindent, had örüljön.
Megjegyzés: a videókártya drivert, érdemes mindig a videókártya gyártó hivatalos oldaláról letölteni, az biztos a legfrissebb.
A Windows egyébként mindig keres hardverhez megfelelő drivert. Tehát OP rendszer telepítés után valószínűleg minden működni fog, de ha gondolod tedd fel majd a gyártó által kínált drivereket.
Jobb esetbe a driverek .exe, vagyis futtatható formátumúak, viszont előfordul hogy .zip formátumú, azt ki kell csomagolni, ehhez nem szükséges külön program, és valószínűleg ott lesz az .exe fájl kicsomagolás után.
64 bites rendszerhez, 64 bites drivert használj!
Szép napot!
10eves gep lassan
amivel az a baj hogy nem biztos hogy win10 tamogatasa van, vga driver tamogatasa amugyis eleg rossz volt A szerias prociknak
hivatalosan mar nincs tamogatva regotta, vagyis csak regi drivert tudsz talalni
ugy latom 2019es az uttolso talan
dee ha winnek volt es megy (nem irTad hogy ne menne jol valami)
akkor max ha jatszanal lehet gondd
de azzal meg driverrel is ugyis gond lesz
minijatekokhoz meg jo kell legyen
ja hogy asusnal meg megvan tamogatasa?
erdekes, de akkor minek a kerdes igazabol ott ugyis oprendszereket is listazza es aszerint valasztasz
mikor telepitenel egyet ugyis kiirja ha frissebb van fent
szoval pusztan csak hogy "miket"
vagy mindent vagy semmit, mindketto jarhato ut :D
adott alkattreszek gyartoi tovabbi tamogatasokat adhatnak frissiteseket, amit mar asus nem biztos hogy kovet es frissit szoval
konkret alkatreszre is erdemes rakeresni
ha indokolt, nem megy, rosszul megy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!