Nem vagyok benne biztos, hogy a laptop a legjobb céleszköz egy programozónak. A billentyűzetet ugyebár sokat használod, amire jobb lehet egy mechanikus, igen, tudom, hogy laptopra is lehet USB-s billentyűzetet kötni, de ha már külön billenytyűt kötsz rá akkor egy mini-itx PC formátum szerintem jobb. És akkor tetszőleges monitort is vehetsz hozzá, ami szintén megoldható laptoppal is, de akkor meg újra itt a kérdés: minek a laptop?
De ez csak az én meglátásom, ha mégis laptopot veszel, mindenképpen OLED kijelzős legyen, ha fontos a dedikált, numerikus billentyűkiosztás, akkor erre is érdemes figyelni, én a Thinkpad-ok között válogatnék, minimum i5-ös procival.
Mondjuk ezt miért nem szakmai fórumon kérdezed?
Hiába írja itt Yózsi22, hogy XY márkáát, ha ő 14 éves, és egy 7 éves gépen tolja a Májnkraftolást.
#1.
Intelt oltári nagy hiba venni, nagyon nem teljesítenek most jól hatékonyságban.
Kérdésre válaszolva:
Use-case függő, ameddig nem tudjuk mit programoz addig tárgytalan.
De én egy Zephyrus G14-t vennék a helyedben, vagy Acer Swift 3 szériában néznék szét, ahol van egy normális dedikált GPU, jó üzemidő és pehelysúlyú darab.
Ha az ember felesleges szívatni akarja magát mindenképpen, amúgy nem.
Programozás hülyeség Macbook-t venni.
Te inkább ne akarj programozó lenni...
Legalább azt írd, hogy milyen területen szeretnél programozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!