Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A tv csatornák hogyan és...

A tv csatornák hogyan és mivel teszik oda a csatorna- és a korhatár logójukat? Élőadásban hogyan?

Figyelt kérdés

aug. 14. 13:45
 1/3 anonim ***** válasza:
83%

Hát azért ez nem tűnik egy megoldhatatlan feladatnak a "mai" (elég régen ez van...) digitális adásoknál.

Most az érdekel, hogy konkrétan mivel csinálják? Mert azt nem tudom... de pl. egy sima ffmpggel is lehet framenként rárakni logot, bármit és újra videót csinálni belőle.. ezt még én is megcsinálom :)

És nyilván analóg adásnál is megcsinálták régen valahogy...

Azért ettől jóval bonyolultabb dolgokat is megcsinál pl a telfonod egy messenger videohívásban/bármilyen meeting alkalmazás. (pl arcodra dinamikusan rak dolgokat vagy hátteret cserél)

aug. 14. 13:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Inkább arra vagyok kíváncsi hogy hogyan csinálják?
aug. 14. 13:56
 3/3 anonim ***** válasza:
80%

Két részre osztanám a kérdést.

Az egyik a csatornalógó előállítása - ez történhet szimplán "hagyományos módszerrel" (tehát kézzel megrajzolják, felveszik szalagra és az folyamatosan lejátsszák) vagy valamilyen eszközzel kigenerálják:

[link]

így lesz egy, a csatornalogót tartalmazó videojel.

A másik a csatornalogó élő adásra való rákerülése: ehhez a TV-stúdió vezérlőhelyiségében:

[link]

az előbb említett csatornalogót tartalmazó videofolyamót egy arra alkalmas videokeverővel:

[link]

összekeverik - ezt a videókészítésben használatos rétegzést nevezik kompozitálásnak:

[link]

ennek egyik formája a kék-/zöld háttér:

[link]

Persze a mai, modern világban ezt digitálisan, számítógéppel végzik.

aug. 14. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!