Hogyan és hol tudom ellenőrízni a letöltött Linux Mint Cinnamon hitelességét?
Figyelt kérdés
aug. 2. 16:56
1/5 anonim válasza:
2/5 A kérdező kommentje:
Lehet hülye vagyok ehhez, de nem értem mit és hogyan kell csinálni.
aug. 2. 17:57
3/5 anonim válasza:
#2:
1. Letöltöd a lemezképet.
2. Letöltöd ( [link] ) mellé a sha256sum.txt állományt
3. Windows alatt nyitsz egy parancssoros ablakot (a Start menü melletti keresősávba beírod, hogy
cmd
majd nyomsz egy Enter billentyűt), elnavigálsz a letöltési könyvtárba (erre való a cd parancs: [link] ),
4. majd ott képzed a lemezkép ellenőrzőösszegét:
CertUtil -hashfile linuxmint-22-cinnamon-64bit.iso SHA256
5. amit felhasználva megkeresheted a letöltött sha256sum.txt állományban azt:
find "********" sha256sum.txt
(a ******** helyére a 4. pontban kapott ellenőrzőösszeg kerül)
ha ez visszaadja az ellenőrzőösszeget és a fájl nevét, akkor rendben van.
4/5 anonim válasza:
Ha a linuxmint.com oldalról töltöd le akkor felesleges sha szerint ellenőrizni az ugyanazon oldalon található kóddal..
5/5 Thunderfairy válasza:
Én se ellenőrzőm mert nem tudom hogy kell. Hiába írjátok nem fogom csinálni mert nem értek hozzá. Ellenőrzésre ott a telepitése. Ha minden jól ment és utána müködik akkor jó volt a telepítő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!