Telefonvonal megszűnésének határideje? (a régi, hagyományos rézvezetékes, telefondugós)
Telekom esetén van valami határideje a régi, rézvezetékes telefonvonal végleges kikapcsolásának?
Kb. 4-5 éve jött egy Telekomos szakember kifejezetten azért, hogy közölje: az optikai net ellenére a hagyományos telefonvonalon vagyunk és ez "az év végéig meg fog szűnni, ha nem állunk át digitális telefonra, telefonvonal nélkül maradhatunk".
A hagyományos vonal azóta is van.
Én 20 éve vettem részt IPv6 tanfolyamon mert gyorsan át kell álni a jelenlegi ipv4-ről mert elfogytak a kiosztható IP-k...
Azóta is köszöni szépen de még mindig jól elvan mindenki IPv4-en.
Valami ilyen gyorsaságra számíts te is.
Egyébként miért akkora gond ez? Átdugod a kapott routerbe a telefonod és ennyi.
Ha nincs áram, a hagyományos telefon még akkor is működik.
Hangminőséggel nem tudom mi a helyzet.
"Igazán sajnálom ha olyan házban laksz ahova nem vezették be a villanyt.."
Súlyos szövegértelmezéssel kapcsolatos problémák merülnek fel...
Arra utaltam, hogy ha hirtelen áramszünet van, a hagyományos telefont akkor is lehet használni.
Jópár éve jött egy Telekomos, hogy legkésőbb év végén megszűnik, de ha nem, következő év tavasszal - és akkor mindenképpen át kell állni.
"Az optikai kábel nem működik áram nélkül, saját tapasztalat."
A modem nem működik áram nélkül. Az optikai net be van vezetve.
"A modem nem működik áram nélkül."
Léteznek szünetmentes tápok (UPS). Akár a PC is ráköthető.
Vagy csak egyszerűen rákötöd a modemet routert egy 12V-os aksira áramszünetkor. Mivel minden modem amivel találkoztam 12V-os. Egy kábelt meg csak összedobsz.
7
Nem. Megveszed a tápdugó(ka)t. [link] 1-2m hangszórókábelt, a másik végére is valami csatlakozó amivel rákötöd aksira (amilyet veszel). Összeforrasztod. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!