Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Asztaliról laptopra..Intel...

Asztaliról laptopra..Intel vagy AMD?

Figyelt kérdés
Asztali "gamer" pc-met készülök laptopra váltani. Szoftvertesztelést fogok szeptembertől tanulni és ehhez egy laptop ideálisabb eszköz. Mindog AMD-m volt,jelenlegi gépemben is Ryzen van. Viszont most gondolkodom, hogy kipróbálom az Intelt. Asus Zenbookot néztem, abban 13.gen i7 vagy ultra processzor van.Az utóbbi időben egyre többet olvasok az új Intel procik összeomlásáról. Ti melyik gyártót javasolnátok? Vagy akár konkrét gépet?A büdzsé: max 425k Köszönöm a válaszokat.

2024. júl. 28. 18:08
A kérdező szavazást indított:
Intel
AMD
9 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Már néhány mobil proci is érintett az intel degradációs problémakörében, bár egyelőre még csak a 45Wattos HX-ekről hallani. Emiatt én kihagynám ezt az intel mobil generációt.
2024. júl. 28. 18:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

13. és 14. generációs Inteleket most tényleg el kell kerülni sajnos.

Ha nem játszol, akkor MacBook Air M1-et javaslok, kijön a keretből ha iStylenál veszed, ha egy jó állapotú használtat akkor meg főleg.

2024. júl. 28. 20:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok Intel ellenes van ez is az is itthon. De valahogy most nem vennék 3-400000-ért Intel procis gépet.
2024. júl. 28. 21:34
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]

Most már ott tartunk, hogy az elején mondott 14900K/KS probléma az összes asztali Raptor Lake procit érinti (13.-14. gen) 65W és nagyobb TDP-vel.

[link]

Susognak mobil processzor bajokról, de az Intel csekészbecsszóra, nem tehet róla. 🤣 "Egyéb hardveres és szoftveres problémák okozzák..." "Semmi köze az asztali processzor problémához..."

Persze el hisszük, kis manók félre konfigolják a laptopokat a Dell/Lenovo/Hp műhelyében.😉

2024. júl. 28. 22:23
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi valaszokat mindenkinek :) nekem sincs bajom az Intellel, egyszerűen csak AMD volt eddig és bevált,viszont nagyon sok jót hallottam a korabbi Intel rendszerekről,gondoltam, kipróbálom. De akkor marad a jó öreg AMD. Ekkora összegnél én sem kockáztatnék.
2024. júl. 29. 15:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!