Mit csináljak ha a boltban írhatatlan DVD lemezeket vásároltam?
Néhány napja vásároltam 10 db-os dvd csomagot a Tesco-ban. Philips-es.
A gépen a DVD író program azt írta ki hogy silány lemez.
Minden más meg van amit vettem, blokk is.
Nem tudom mit csináljak, nem is volt olcsó.
Kipróbáltam a szomszéd számítógépén ott is rossz az írás
Nem csak én jártam így.
Egy komment:
"Eddig az 50 lemezből 1db-ot tudtam csak kiírni és 25 lemez ment a kukába mert írhatatlan. Silány minőségű.
Régebben sokkal jobbak voltak a dvd lemezek, mint manapság. Több ezer dvd lemezt írtam már ki, néhány évvel ezelőtt még jó voltak a lemezek... Nem úgy mint manapság. Csak pénz kidobás!"
silány minősegű a lemez, vagy nem kompatibilis a meghajtóval.
Mit csináljak ha a boltban száraz kiflit vásároltam?
Ha visszaviszem visszaveszik? blokk is megvan.
#27: ilyen esetre nem vonatkozhat az elállás, hiszen felhasználta a termék egy részét, az nem adható el újra. Gondolj bele, hogy veszel dobozos PC játékokat, beaktiválod őket, majd visszaviszed a lemezt, hogy nem kell. De a játékot ugyanúgy használod tovább. Emiatt vannak kivételek az elállásnál is.
Itt egy DVD-kereskedős ÁFSZ: "Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő. "
"A 14 napos elállási időszak nem vonatkozik a következőkre: [...] az olyan hang- és képfelvételekre, illetve számítógépes szoftverekre, például DVD-kre, amelyek lezárt csomagolását Ön felbontotta;"
120Ft/lemez áron vajon milyen minőséget vársz el?
Főleg hogy valami noname román cég árulja hamis címről..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!