Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha a boltban...

Mit csináljak ha a boltban írhatatlan DVD lemezeket vásároltam?

Figyelt kérdés

Néhány napja vásároltam 10 db-os dvd csomagot a Tesco-ban. Philips-es.

A gépen a DVD író program azt írta ki hogy silány lemez.

Minden más meg van amit vettem, blokk is.

Nem tudom mit csináljak, nem is volt olcsó.

júl. 19. 09:41
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam a szomszéd számítógépén ott is rossz az írás

júl. 19. 12:37
 22/32 anonim ***** válasza:
Kellene, hogy PONTOSAN mit írt ki a géped, a lemezről.
júl. 19. 12:41
 23/32 A kérdező kommentje:

Nem csak én jártam így.

Egy komment:

"Eddig az 50 lemezből 1db-ot tudtam csak kiírni és 25 lemez ment a kukába mert írhatatlan. Silány minőségű.

Régebben sokkal jobbak voltak a dvd lemezek, mint manapság. Több ezer dvd lemezt írtam már ki, néhány évvel ezelőtt még jó voltak a lemezek... Nem úgy mint manapság. Csak pénz kidobás!"

[link]

júl. 19. 12:41
 24/32 A kérdező kommentje:

silány minősegű a lemez, vagy nem kompatibilis a meghajtóval.

júl. 19. 12:45
 25/32 anonim ***** válasza:

Mit csináljak ha a boltban száraz kiflit vásároltam?

Ha visszaviszem visszaveszik? blokk is megvan.

júl. 19. 12:50
 26/32 anonim ***** válasza:
Most, hogy lassan az egész 10-es csomagot elírtad, már hiába vinnéd vissza. Tudj rá, hogy ez ilyen, és legközelebb vegyél más márkákat. Akár egy rossz gyártási sorozatot is ki lehet fogni.
júl. 19. 12:52
 27/32 anonim ***** válasza:
Online vásárlás esetén 14 napon belül visszaviheted, de ha már mindegyikre írtál (próbáltál írni) nem tudom mit szólnak.
júl. 19. 15:36
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

#27: ilyen esetre nem vonatkozhat az elállás, hiszen felhasználta a termék egy részét, az nem adható el újra. Gondolj bele, hogy veszel dobozos PC játékokat, beaktiválod őket, majd visszaviszed a lemezt, hogy nem kell. De a játékot ugyanúgy használod tovább. Emiatt vannak kivételek az elállásnál is.

Itt egy DVD-kereskedős ÁFSZ: "Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő. "

[link]

"A 14 napos elállási időszak nem vonatkozik a következőkre: [...] az olyan hang- és képfelvételekre, illetve számítógépes szoftverekre, például DVD-kre, amelyek lezárt csomagolását Ön felbontotta;"

júl. 19. 15:48
 29/32 anonim ***** válasza:
Sajnos a műszaki cikkek többségének gyártásánál általánosan nem törekednek már a minőségre és a tartósságra. A DVD lemezek alapanyaga és minősége rég nem olyan, mint annak idején volt. Verbatim lemezt vegyél, abból is ha lehet made in Taiwan-t. Esetleg ha valahol még hozzá tudsz jutni made in UAE (arab) vagy Taiyo Yuden (japán) lemezekhez.
júl. 19. 16:09
 30/32 anonim ***** válasza:

120Ft/lemez áron vajon milyen minőséget vársz el?

Főleg hogy valami noname román cég árulja hamis címről..

júl. 19. 16:21
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!