Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Porszívóval ki szívhatom a...

Porszívóval ki szívhatom a számitógépből a port?

Figyelt kérdés
4 év után most szedtem szét először, vagyis az oldalait levettem, és elképesztő milyen poros belül minden
febr. 17. 12:59
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Persze, de egy ecsettel csináld, vagy fogkefével. Első kanyarban simán, aztán ecsettel.
febr. 17. 13:09
 2/7 anonim ***** válasza:
10%

Akkor szedd már szét jobban, pl:

"Por szívóval ki szívhatom a számitó gépből a port?"

febr. 17. 13:10
 3/7 anonim ***** válasza:
41%

Igen, de nagyon vigyázz, hogy ne koccold oda a csövet semmihez!

Amúgy ha tudod, akkor érdemesebb a porszívót fújásra állítani, a gépet kivinni a szabadba és jó alaposan kifúvatni. A leverős részre itt is vigyázz, meg a kifújt légsugárral se feltétlen a ventillátorokat fújasd ezerrel, mert nem akkora légszállításra vannak azok kitalálva, amekkorát egy 2000 wattos porszívó tud csinálni.

Haladóbbak kompresszorral is csinálhatják, de az ritkán van otthon kéznél minden háztartásban.

febr. 17. 13:12
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Lehet venni sűrített levegőt, az a legjobb erre a célra. De vidd ki a szabadba mindenképp és ne lélegezd be a gázt ami kijön, mert mérgező. És ne tedd túl közel, mert a nagy nyomás lerepíthet a nyomtatott áramkörről komponenseket, láttam ilyet.
febr. 17. 13:32
 5/7 anonim ***** válasza:

"Lehet venni sűrített levegőt, az a legjobb erre a célra. De vidd ki a szabadba mindenképp és ne lélegezd be a gázt ami kijön, mert mérgező."

Tehát magyrul gázt lehet venni.

"És ne tedd túl közel, mert a nagy nyomás lerepíthet a nyomtatott áramkörről komponenseket, láttam ilyet."

Ez igaz, egyszer 20 éve a karbatartói műhelyben forrasztottunk vissza egy csatlakozót, és alkoholos mosás után megfujattuk sűrített levegővel, és lerepült 3 SMD IC, ami nem volt normálisan odaforrasztva. Bár az nem ez a dobozos hegyifuvallat volt, hanem rendesen 5-10 baros levegő, ami a rendszerben volt.

febr. 17. 13:39
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Inkább mosd ki zuhany alatt.
febr. 17. 15:32
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
2500 ft egy flakon sűrített levegő, ami nekem kb 5 tisztításra volt elég. 500 ft-t megér, mintsem, hogy kárt csináljak és kuka bármelyik alkatrész.
febr. 17. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!