Milyen egy igazán jó gép?
Épp új gép vásárlásba vagyok, mert bedöglött a régi, de nem nagyon értek a gépekhez. Gamer gépet akarok venni, de nincs nagyon időm se energiám összerakosgatni inkább egyben veszem meg és nézelődtem, de nem tudom milyen tulajdonságok a legjobbak. Olyasmi amin mai összetett nagy játékok is elmennek. Nézelődtem (nem a kinézet, meg az oldal a lényeg, hanem a gép leírása) itt mikre kell figyelni? Annyi tudok, hogy az i-ha magas az jó. Linkelek párat, de ha ezekből is jóvalamelyik akkor szóljatok :D Köszi.
Öőő, most tényleg nem azért, de ugye nem gondolod azt, hogy 128 ezerért jó gépet fogsz kapni?
Ha tényleg játszani akarsz, akkor kb. ez a szint az, amire már érdemes beruházni: [link]
- Milyen egy igazán jó gép?
- Olyan hogy az osztályban a legdögösebb csaj megkérdi tőled hogy este átjöhet-e hozzád megnézni a számítógépedet..
"Annyi tudok, hogy az i-ha magas az jó"
Pont hogy nem. Hogy i3, i5, i7 vagy i9 az kb teljesen mindegy. Az számít hanyadik generációs. ha olcsón ki akarsz jönni akkor muszáj lesz i3 vagy i5, én 10-11. generáció alá nem mennék ha jövőben is akarod hogy megállja a helyét. Ryzen-nél ez kb a 3-4. generációs szint. Az első gépben nagyon gyenge videókártya van, a másodikban csak integrált, a harmadikban lévő kártyával a mai újabb játékokkal még el lehet jástszogatni alacsony/közepes grafikán, de egy-két év múlva túl gyenge lesz az is. Ennyi pénzért inkább használtan néznék gépet, rx 6600/rtx 3060 kártyával legalább, olyasmi procival amit írtam, 16GB ram-mal ki lehet fogni megfizethető áron egy konfigot.
Az i7-6700 jövőre 10 éves processzor lesz.
Ha igazán jó gépet akarsz akkor építeni fogod. Az előre összerakott gépekben eleve olyan alkatrész van ami a kutyának se kell mert annyira gagyi. Pont ezért készítenek rá konfigokat az összerakó gyárak mert így legalább elfogy a termék. Dolgoztam olyan gyárban ahol ilyen idézőjelesen "Gamer" gépeket raktunk össze.
Sok más mellett csak annyit mondok, hogy a túlmelegedés teszten sokszor csak tized fokokon múlt, hogy megbukik-e a gép vagy nem.
Ennyire foglalkoznak kb a tartóssággal és a minőséggel.
Ja arról nem is beszélve, hogy kétszer annyiba került a gép, mint amennyiből te magad össze tudnád rakni.
Szóval a 128 ezres gép valódi értékét nyugodtan megfelezheted és akkor már szerintem világossá válik neked is, hogy mennyire jó gépek ezek.
Ha annyira jó gépet akarsz akkor kérjél meg egy megbízható ismerőst aki segít neked ebben. Nagyon összeraknod sem kell mert a webáruházak ma már +5K-ért összerakják neked.
Első, a kinézet mellé nem írtam oda de az ár is mindegy nem az volt a lényeg csak a leírás, a linken pedig köszi.
Többieknek is köszi, ha tudtok példát, akkor küldhettek linket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!