Üdvözlet! Milyen légmagos tekercset építsek a PA 15 hangfalaimba annak érdekében, hogy kismértékben javítsak a mély hangzáson?
Van egy T.amp E-400 (2x 190 W at 4 Ohm, 2x 120 W at 8 Ohm) erősítőm és hozzá két The box PA15 ( 15" speaker and 3" tweeter, 200 W RMS/ 800 W peak, 8 Ohm) hangfalam. Tisztában vagyok vele, hogy nem minőségi darabok. Úgy általánosságban elégedett vagyok a hangzással. Többnyire halkan, negyed hangerőn hallgatom és kevésnek találom a mély hangzást. A Bheringer keverőm szabályzói a képen látható állapotban vannak, így még elfogadható valamelyest, de szeretnék belőle mélyebb hangokat kicsikarni. Szétszedtem a hangfalat és van benne hangváltó, de a mély hangszóró közvetlenül a bejövő vezetékre van kötve. A panelon látszik, hogy helye lenne egy tekercsnek, így azt gondoltam, hogy valamilyen légmagos tekercset sorba kötnék a hangszóróval. Nem mély ládát akarok csinálni belőle! A hangján szeretnék kismértékben korrigálni.
Kép a keverő beállításairól: [link]
Kép a hangváltóról, hangfalról: [link]
Előre is köszönöm szépen a választ!
"Ez a tekercs a mély hangokat nem befolyásolja, vagyis ezzel nem tudsz a mély hangokon javítani."
Igen. Ezzel több mély nem lesz.
Ugyanakkor kevesebb lesz a többi.
Vagyis arányaiban több mélyhang lesz abban ami kijön, mert a dolgot az arányok döntik el. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!