Bootloop hiba, BIOS teljes visszaállítása?
Régebbi laptopom BIOS-át akarom visszaállítani, de bootloop van, és boot közben már hiába nyomkodom az F2-t (az nyitná meg a BIOS-t), nem nyitja meg.
Windows 10 volt rajta, de már nincs, mert Linuxot akartam tenni rá (azon belül Pop!_OS disztribúciót), vagyis rá is tettem, Windows lekerült a HDD-ről (csak 1 db 1 TB HDD van benne), de továbbra is csak Pendrive-ról akarta bootolni, ha kihúztam nem ment, csak boot loop. És a pendrive-ról is mindig 0-ról akarta telepíteni minden egyes újraindítás után, meg nem válaszolt meg mindenféle.
Én bolond, kikapcsoltam a bootok lokációját, pendrive-ról is mindenhonnan a BIOS-ban, azóta bedugott és kihúzott pendrive mellett is csak bootloop van, és azóta nem lép be sehogy a BIOS-ba. (ugye a pendrive-on van a Linux ISO-ja)...
tehát ez egy olyan “dead end” szituáció, mintha a kocsiba vezártam volna a kulcsot...
CMOS-t kiszedtem 10+ percig, de semmi, továbbra is bootloop és bem enged a BIOS-ba.
Megoldás?
botok lokációja..???
Húzz le róla minden hdd-t, pendriveot és be fogsz tudni lépni a biosba..
ok, most azt írja:
Boot manager
Boot option menu
↑ and ↓ to change option, ENTER to select an option
- bármit nyomok, semmire nem reagál, csak ez
Esc nyomása után:
No bootable device -- Please restart system
minden, bármilyen gombnyomásra ezt írja, BIOS-os menü sehol
Nem kötözködésből de fn+f2?
Külső usb s billentyűzettel?
fn + f2 is próbálva volt, sőt külső billentyűzettel is, de nagy nehezen harmadik próbálkozásra beadta, meg sikerült nyitni a biost, vissza is állítottam, hdd kiszedése és visszarakása után ugye!
most már csak az a kérdés lenne, hogy hogyan érem el, hogy az újonnan feltett linuxos rendszer ne a pendrive-ról akarjon bootolni, ha már fel lett telepítve a hdd-re a gépen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!