Hogyan használjam megfelelően a laptop akkumulátorját?
Azt tudni kell, hogy folyamatosan ezen dolgozom!
Most van egy új laptopom,kb. 1 hónapja, én sosem húztam ki a töltőt, sem az előző laptopokon, sem most az új laptopon. Probléma nem volt velük sosem. Nem hordozom a laptopot sehová, még lakáson belül sem
Most viszont olvasom, hogy mennyire fontos ezek megfelelő használata, de olyan összevissza vannak leírva róla a dolgok, hogy inkább itt kérdeznék.
Tehát, arra már nem mennék vissza, hogy hogyan kellett volna kezdeni, mert késő bánat a múlton rágódni!
Most ott tartok, hogy tegnap és tegnapelőtt éjszakára kihúztam a töltőt, nyilván nem merült le, mert tökig volt töltve egész nap. Tegnapelőtt reggel visszadugtam a töltőt, ami ugye 100%-on volt, mert éjszaka nem volt használva. Ma reggel viszont már nem dugtam vissza a töltőt, mert éreztem, hogy ez így nem helyes. A töltöttség most 69%-on van jelenleg reggel óta.(nem tudok időt mondani mióta van használatban reggel óta, de kb. mondjuk 10 órától)
Szóval, mi a teendő, most merítsem le, utána ismét dugjam töltőre, mert hát ugye dolgoznom kell rajta. Tehát, hogy egyáltalán hogyan csináljam, összekavarodtam. Éjszakára most már mindig kihúzom, mert olvasom, azért veszélyes bedugva, nagyon felmelegedhet, és tűzveszélyes is.
Az akkumulátor kivétele nem opció, egyrészt nem értek hozzá, nem szerelgetek (nő vagyok) másrészt, mint írtam ezen dolgozom, 5-10 percenként nem fogom ki-be rakosgatni. És, ahogy ismerem magamat, az akkumulátornak még nagyobb baja lenne, mintha nem veszem ki! De még a laptopot is tönkretenném!
Ilyen, hogy játék használat, stb. nem végzek a laptopon, ilyennel én nem foglalkozom!
Inkább azt nézném meg, van-e rajta valami ilyesmi:
Azaz a töltöttséget figyeli és nem tölti fullra, és csak akkor tölti, ha x % alá megy.
Nem "szögeztem" le semmit, csak annyit, hogy nem fogom kiszerelni, azt sem tudva, hogy hol helyezkedik el benne az akksi. Meg minek is szerelném ki, akkor hogyan dolgoznék rajta?
Visszaolvasva írásom, azt hiszem mást nem "szögeztem" le!
Pedig ha folyamatosan töltőn van, tönkremegy nagyon gyorsan az akksi és felesleges is hogy benne legyen ha hálózatról használod.
2 kis kallantyút kell elhúznod a hátulján (a laptopok 99%-ánál), nem kell csavaroznod se semmit hogy ki tudd húzni az akksipakkot.
Ha kiveszed az akksit, ugye tudod hogy ugyanúgy tudod használni mint eddig?
Az akksi csak akkor kell ha lehúzod hálózatról.
Na jó, nem akartam bunkó lenni, ne haragudj. Nyilván anonim, neten keresztül nem tudom felmérni az értelmi szintedet, próbálom akkor leegyszerűsíteni anyám szintjére:
Ja, semmi, észre sem vettem, ha nem mondod!
Nyilván ennek is megvan a pszichológiai háttere!
Az előző laptopnál sem tudtam évekig hol van az akksija, mert nem is érdekelt, csak már akkor, mikor megúsztattam kicsit, és ki kellett venni, akkor tudtam meg mennyire egyszerű.
Ehhez a géphez nem nyúlok, még, ha kitudnám venni, akkor sem!
Lényeg, hogy ne aggódj, nem érzem magam amiatt az egyszerű dolog miatt hülyének, hogy nem tudom hol az akksija.
Ha vétek egy alapvető helyesírási hibát, vagy nem tudok egy értelmes mondatot leírni, mint kb. a közösségi oldalon az emberek 99%-a, na, akkor már nagyon szégyellném magam. De ilyenek miatt....ahhh...ugyan már....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!