Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Aliexpresről vásárolt 10k...

Aliexpresről vásárolt 10k körüli kamerák esetében miért nem lehet kiválasztani a wifi hálózat paramétereit?

Figyelt kérdés

Több kamera esetében is tapasztaltam, hogy a beállítások között csak a kábeles hálózati interfészt érem el. A vezeték nélküli nincs a legördülő menüben, így nem is választható.

Mi lehet ennek az oka? Hogyan deríthető ki pl. a WIFI MAC címe?

júl. 4. 00:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak a wifis kamerák tudnak wifit.
júl. 4. 01:06
 2/8 Morzsi007 ***** válasza:
Hol nem tudod kiválasztani, a kamera appjában?
júl. 4. 07:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha WIFI-re csatlakoztál akkor van erre mobilapp/PC alkalmazás, de akár router webUI ahol látod minden csatlakoztatott eszköz MAC címét is.
júl. 4. 09:54
 4/8 A kérdező kommentje:

Jó. Kezdjük a kályhánál!

#1 - Köszönöm, amit mondasz jogos észrevétel. Mi több, tény!

Gondolom nem lep meg Téged sem túlzottan, ha azt mondom, ezzel a tényel magam is tisztában vagyok.

Sőt! Kivételesen természetesen ez esetben is WIFIs kamerákról van szó! Tehát azt a pontot kipipálhatjuk!

#2 - A kamera mobil appjában a hálózati beállítások kimerülnek abban, hogy mely wifi hálózatra akarok csatlakozni. Sehol nincs semmi érdembeli opció az appban hálózati értékeket akár csak olvasni is, nem hogy konfigurálni.

#3 - a mobil appot fentebb egyel már részleteztem, kiesett. Még az épp használ IP címe sem derül ki a mobil appból.

A PC webböngészőjében már több lehetősség van a Network beállítások alatt, mi több, itt van egy legördülő menü, amiben ott kellene lennie a vezeték nélküli hálókártyának is. Viszont nincs. Erröl teszek be egy képet: [link]

És igen, a router webUI-jában is látni lehetne. DE nem :)

A ZNET-től van a netem és ezáltal a router is. Konfiguráltam egy Linksys repeatert, amire a szóban forgó eszközök csatlakoznak.

A ZNET routerben újabban azt vettem észre, hogy nem jelenik meg minden IP, pl. a szóban forgó kamerák sem. Ok, mondom, akkor ne a repeaterre csatlakozz, hanem a ZNET routerre közvetlenül. Csatlakozik is simán (mert ugye wifis kamera, igaz #1? :) ), de nincs nyoma sem a router UIjában.

Persze hívtam a ZNET ügyfélszolgálatát, közvetlenül és segítőkészen álltak hozzá. Ötleteltek is, de amint elfogyott az ötlet, megvonták a vállukat, hogy hááát.... UserProblem, a szolgáltatás működik, ugye.....

júl. 4. 13:21
 5/8 anonim ***** válasza:

akkor csatlakozz valami rendes routerre és azon nézd meg a csatlakozott eszközöket.

Nem tudom mi lehet az a ZNET-es router, de ha egy eszköz fent van a wifiden, azt látni kéne a routerben. IP címet, MAC-et, jobb esetben még aktuális sebességet, jelerősséget és wifi csatornát is.. + esetleg statisztikát.

Ha az a ZNET-es router nem mutatja a csatlakozott eszközöket, akkor az nem a kamera baja... Olyan nincs, hogy úgy csatlakozik fel valami (és működik is), hogy egy normális routerben ne látszana.

júl. 5. 16:52
 6/8 A kérdező kommentje:

#5, nyílván nem a kamera hibája, ezt nem is mondtam. Csupán annyit mondtam, hogy a routerben nem látom az eszközt.

Egy nagyon jó kis Linksys routert használtam előtte (belőle lett a repeater, ami szintén a ZNETes routerre csatlakozik), mindent is tudott, nem is terveztem volna lecserélni, de a net optikai kábelen jön, és hát azt ép nem tudja fogadni a Linksys. Ezért marad a ZNET saját routerje, ami a konfigurációs lehetőségeket figyelembevéve, meglehetősen belépőszintű valami.

mondjuk az már a kamera hibája, jobban mondva a gyártó és a forgalmazó hibája, hogy se nem adnak hozzá egy matricát, hogy "nesze, lan kártya mac címe, wifi kártya mac címe" oszt eriggyé, haladjá...." Vagy legalább az app-ot (akár mobil, vagy akár a web-es. Bár ideális világban jogosan elvárt volna mindkettő szerintem) csinálhatnák meg úgy, hogy nem csak wifi hálózatot választhas, hanem értelmesebb dolgokat is tudj buherálni.

De ez már csak ilyen. Igen, tudom ... Dahua-t vagy Hikvisiont kell venni, és incs ilyen probléma :)

Most csak abban bízom, hogy hátha lesz valaki, aki tud ehhez használható infóval szolgálni. :)

Mindenesetre nagyra értékelem és köszönöm a segítőszándékú kommenteket. :)

júl. 5. 22:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért a Hikvisionnel sincs minden 100%-ig rendben... munkahelyen azokkal dolgoztuk és képes kiküldeni a HikCentral nevű fantasztikus szoftverük az admin jelszót a kliensnek... igaz megpróbálja titkosítani egy "abcd" szerű kulccsal, de hát benne van a dll-ben... Szóval ott is "megvan" a security.
júl. 5. 22:45
 8/8 A kérdező kommentje:

Az szép :D Ez most meglepet :D

Én a házban Dahua rendszert használok, egyetlen bajom vele, hogy a kamera bár IP, de alap, és a képe lehetne élesebb. De hát kezdésnek nem akartam nagyon bele nyúlni. Majd egyszer cserélve lesz.

A Hivision azért maradt el, mert ott olvastam nem egy véleményt, hogy az NVR kicsit nyűgös, és vissza keresni egy felvétet, nehézkes. Hogy mennyire igaz, nem tudom.

A Dahua-val ebből a szempontból nagyon meg vagyok elégedve. Még ezeket a kici kínai kamerákat is megtalálta szó nélkül, és fel is vette a listába az ONVIFnek köszönhetően.

júl. 6. 00:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!