Miért kapcsolgat ki a gépem? (Meg be)
Eddig semmi baja nem volt, évekig ment. Nem állítottam a napokban sem semmit.
Tegnap éjjel (inkább ma hajnal) elkezdett random bekapcsolni. Kikapcsoltam, majdnem elaludtam, megint bekapcsol. A tápot áramtalanítottam akkor nem kapcsol be.
Ma megint. Aztán meg random kikapcsolgat folyton.
Kiírja egy pillanatra, hogy "leállítás" aztán kész.
Volt, hogy vissza akartam kapcsolni, felzúgtak a ventik, kikapcsolt még mielőtt bekapcsolódott volna.
Mi baja van?
Néztem hőfokot, semmi rendellenes:
Cpu: 44-50 fok terhelés nélkül.
Vga: 45 fok terhelés nélkül
Alaplap: 30 fok
SSD: 37 fok
Vinyó: 28 fok
Ventilátorok: cpu: 1300-1400 rpm (folyadékhűtés, 360 mm-es ventin 3 db 120 mm-es ventilátorral)
Rendszer hűtők: (5 db): 1200-1300 rpm.
Táp: 1300 rpm
Gpu: 0 rpm
Nem értem miért kapcsolgat ki-be.
Semmi fizikai sérülés. Bekapcsológomb, reset teljesen jól működnek.
Por alig van a gépben.
Egyik ventilátor sem sérült fizikailag, mindegyik pörög.
Mi lehet a baj?
Konfig:
Cpu: ryzen 7 2700X
Gpu: rtx 2070 super
32 gb ram
De mi a fene melegszik túl?
"Cpu: 44-50 fok terhelés nélkül.
Vga: 45 fok terhelés nélkül
Alaplap: 30 fok
SSD: 37 fok
Vinyó: 28 fok"
Tápegység hőfokot nem tudom hol lehet nézni, fordulatszám: 1300 rpm.
Nem hiszem, hogy a táppal van a gond mert ha azzal lenne, akkor szabályosan "elvágná" a képet és azonnal kikapcsolna, mintha áramszünet lenne. De még a "leállítás" feliratot is látom.
Most csináltam tesztet aida-ban, reméltem nem kapcsol ki, 5 percig futtatam akkor volt 68 fokon a cpu. (kb 3 percig folyamatosan 68 fokon volt) akkor leállítottam. Amúgy korábban sem ment fel 70-nél feljebb soha mert eleve úgy van beállítva, hogy a radiátoron a 3 120-as venti már 70 fokon 100%-al pörögjön.
Kaspersky-ben futtatam teljes víruskeresést, semmi..
Megnéztem minden frissítést, windows updapte, van-e bármilyen program amire van frissítés, de semmi mindenből a legújabb van fent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!