Hardveraprón milyen indokkal kéritek el előre a teljes árat?
Az oldal szerint ne utaljunk előre, de számomra teljesen érthető, hogy nem bíznak a vevőben, így a szállítási díjat előre elkérik, még hajlandó is vagyok kifizetni. De van aki előre el akarja kérni a teljes árat, és nem hajlandó engedni belőle, ez mondjuk egy drágább hardvernél necces, főleg hogy gyakran látom, hogy az ilyeneknek kevés értékelésük van. A minap futottam bele egy olyan 8 értékeléses emberbe, aki szerint fárasztom őt a hülyeségemmel, mert nem látom indokoltnak, hogy előre átutaljak neki 50 ezer forintot a termékéért, bár természetesen a szállítási díjat elküldtem volna, de ő elküldött melegebb éghajlatra emiatt, meg komolytalan vevő vagyok, mert nem utalom előre egy ismeretlennek a teljes árat.
Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy az ilyeneket kerüljük el, a kevés értékelés és az azonnali pénzkövetelés gyanús, de nem ő az első akivel találkoztam, szerintem érthető, hogy nem akarom a minimálbér közel 20%-át csak úgy átutalni. Mert tudom, hogy az szokott lenni, hogy a vevő nem veszi át a csomagot és az eladónak kell fizetnie a szállítási költséget, de én azt átutalnám, 2000 forint még nem lenne sok pénz, csak ilyenkor a teljes árat sokallom. Van aki azzal indokolja, hogy friss újonc a fiókom (egyébként már 2 éves, csak ritkán vagyok aktív), pedig találkoztam olyannal, akinél így is több pozitív értékelésem volt, más szerint nincs elég értékelésem, hogy megbízható legyek, stb. Ezek számomra totál érthetőek lennének, ha csak a szállítási költséget kérnék el előre, de mi az indok arra, hogy a teljes árát el kell kérni a hardvernek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!