Hardveraprón milyen indokkal kéritek el előre a teljes árat?
Az oldal szerint ne utaljunk előre, de számomra teljesen érthető, hogy nem bíznak a vevőben, így a szállítási díjat előre elkérik, még hajlandó is vagyok kifizetni. De van aki előre el akarja kérni a teljes árat, és nem hajlandó engedni belőle, ez mondjuk egy drágább hardvernél necces, főleg hogy gyakran látom, hogy az ilyeneknek kevés értékelésük van. A minap futottam bele egy olyan 8 értékeléses emberbe, aki szerint fárasztom őt a hülyeségemmel, mert nem látom indokoltnak, hogy előre átutaljak neki 50 ezer forintot a termékéért, bár természetesen a szállítási díjat elküldtem volna, de ő elküldött melegebb éghajlatra emiatt, meg komolytalan vevő vagyok, mert nem utalom előre egy ismeretlennek a teljes árat.
Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy az ilyeneket kerüljük el, a kevés értékelés és az azonnali pénzkövetelés gyanús, de nem ő az első akivel találkoztam, szerintem érthető, hogy nem akarom a minimálbér közel 20%-át csak úgy átutalni. Mert tudom, hogy az szokott lenni, hogy a vevő nem veszi át a csomagot és az eladónak kell fizetnie a szállítási költséget, de én azt átutalnám, 2000 forint még nem lenne sok pénz, csak ilyenkor a teljes árat sokallom. Van aki azzal indokolja, hogy friss újonc a fiókom (egyébként már 2 éves, csak ritkán vagyok aktív), pedig találkoztam olyannal, akinél így is több pozitív értékelésem volt, más szerint nincs elég értékelésem, hogy megbízható legyek, stb. Ezek számomra totál érthetőek lennének, ha csak a szállítási költséget kérnék el előre, de mi az indok arra, hogy a teljes árát el kell kérni a hardvernek?
Adok-veszek sok mindent ott de igyekszem sok értékeléses emberkékkel üzletelni, nekik előre el is küldöm a pénzt, ha olyanok. Az ilyen agresszív csókákat kerülöm, mondjuk népszerű cuccokat veszek nagy átlagban, ami általában van másnál is, akkor nem küzdök velük.
Eladni meg megbeszélés alapján szoktam. Egyszer jött vissza cucc utánvétre azért nem kellemes. A 10.000-res cuccon bukni. 😕
Az ilyen megrendelem/nem veszem át emberek b@sszák el a dolgot. Nem értem miért jó ez nekik.
Nem biztos, hogy ez áll a dolog mögött, de akár lehet benne része: tapasztalatlan eladónak villoghatnak a vészjelzők attól, hogy te "erőszakosan" előre akarod intézni a szállítást.
Ugyanis van egy ilyen tipikus csalás marketplace-en és már aok más felületen is (különböző verziókban, de a lényeget írom), hogy a készséges vevő szeretné a terméket, utánvéttel természetesen, mindenben nagyon lelkes, azonnal reagál - majd felajánlja, hogy a szállítást/szállítási díjat ő intézi, a kedves eladónak csak a futárnak kell odaadnia a csomagot. Itt a sztori általában oda fut ki, hogy adnak egy linket, erősítsd meg a feladási adataidat, és ha megnyitod, kattintasz, kitöltöd, kész is az adatlopás.
Természetesen értem, hogy te nem ezt akarod, szimplán elutalni a feladás/utánvét díját. Viszont ahogy írod, általában rutintalanabb eladóknál van ilyen, simán el tudom képzelni, hogy "mutyizol a feladással", ettől befeszülnek, csakazértis ragaszkodnak az előre fizetéshez... Mert a fenti csalás, amit írtam, annyi féle képpen van a köztudatban, hogy a kevésbé rutinosak is ismerik és gyanakszanak rá.
Igen, találkoztam már a csalással végülis ez is jogos. Viszont én mindig úgy érdeklődöm a szállításról, hogy megoldható-e tisztán utánvéttel vagy utaljak előre. Arra gondoltam, hogy én kifizetem a szállítást, hogy amikor az eladó azt mondja, hogy ő másképp nem adja, akkor azon a 2000 forinton ne múljon, nem úgy hogy mint a botok erőltetem, hogy de én akkor is ki akarom fizetni. De amúgy a többség igényli is, hogy legalább a szállítási díjat ne bukják.
Szerintetek amúgy hogyan érdemes kezdeni az érdeklődést, hogy ilyenbe ne fussak bele?
Mert volt aki durván megalázott, ilyen miatt, volt aki elküldött melegebb éghajlatra, meg én komolytalan vevő vagyok, mert nem akarok tízezreket anonim embereknek utalni.
Az a helyzet egyébként, hogy téged semmivel sem véd jobban az utánvét, mint az előre utalás. Csak az eladó bukhat rajta. Ha csalóba futsz, akkor neked mindegy sajna.
Utánvétnél is ki kell fizetned a csomagot, mielőtt átveszed, nincs alkalmad a fizetés előtt belenézni. Ugyanúgy küldhet az eladó féltéglát a csomagod helyett, ha át akar verni, és te semmivel nem vagy beljebb. Az egyetlen plusz az utánvétben a csomagfeladás ténye, semmi más.
Az egy dolog hogy kifizeted a szallítasi költséget, de ha visszegy a csomag, az megint költség, visszaküldési díj.
Plusz be kell csomagolni, el kell menni a postára feladni, ami kapásból 1 óra, ami annyi mint a csomagfeladás ára. Persze ha valaki előre elküldi a szállitasi díjat, az jelenthet komoly szándékot.
Viszont tényleg nem garancia a sok pozitív vagy kevés negativ értékelés sem.
Én olyan embertől nem vásárolok, akinek nincs, vagy nagyon kevés értékelése van.
Ez alól maximum akkor teszek kivételt, ha ritka a cucc, és nem fáj, ha elbukom az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!