Ha építettem egy műholdat akkor magyarországról ki tudom lőni?
Nem lesz az olyan egyszerű! :)
- Űrszeméttel hogy bánik el? Hogy kerüli ki?
- Sugárzással?
- Más műholdakkal?
- Le kell győznöd a föld gravitációját, hogy feljuttass egyet, ahhoz meg kilövő állomások kellenek.
Drága hobbid van/lesz. :D
#1 Igen ezt tudom, csak magyarországon nem taalálok semmi infót arról, hogy lenne kilövő állomás(bár lehet ez hülye kérdés volt)
#3 a kérdés nem az volt hogy hogyan hanem hogy itthon lehet-e, esetleg engedélyhez kötött vagy illegális nagyméretű rakéta építése és kilövése.
Ha nincs rá pénzed, akkor keress egy vállalatot, ami elég gazdag ehhez. Megvizsgálják a műholdad, és eldöntik, van-e értelme ( Pénzügyileg persze.) Az engedélyeket elintézik helyetted.
Magánemberként biztosan nem tudod fellőni. Ha, volna rá pénzed, akkor egy egyetemet keress meg, és vond be őket a projektbe.
Egy drónt nem engedhetsz fel engedély nélkül...
Magyarországon nincs kilövő állomás (azt meg gondolom hordozórakétával együtt nem akarsz a műholdad mellé építeni), szóval mindenképpen külföldről kell megoldani a feljuttatást.
Ezen kívül ugye valamiféle pályára is kell állítani, lehetőleg úgy, hogy a többezer másikkal ne nagyon konfrontálódjon a világűrben, szóval ez nem egy one man show.
De röviden a kérdésre a válasz: Magyarországról nem.
Egy gravitációs kút mélyén vagyunk. Mélyen, nagyon mélyen.
Te nem tudsz annyi energiát összeszedni (megfizetni) hogy kijuss ebből a mély kútból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!