Exact Audio Copy-nál mennyire normális, hogy napokig tart a CD rippelés?
Hallottam erről a szoftverről, rátelepítettem egy régi Windows XP-s gépre.
Vannak itthon olyan CD-im, amikről már elkezdett lekopni a fényvisszaverő réteg, fény felé fordítva látszik, hogy "lyukas" a lemez. Ezeket a CD-ket bármilyen lejászóval lehetetlen akadás nélkül lejátszani, azt hittem, hogy teljesen reménytelen. Aztán odaadtam az egyik ilyen CD-t az EAC-nak, 2 nap alatt lerippelte, ki is írt ilyeneket, hogy "there were errors" meg hasonlók, meg azt, hogy hol vannak lehetséges hibák a hanganyagban. Nos, én egy csomószor meghallgattam, és semmi megakadás, reccsenés, akármi nincs benne! Szóval nagyon jó a hibakorrekciós algoritmus.
Na most, ott tartok, hogy már 3 napja dogozik az EAC az egyik zeneszámon (igen, egyetlen zeneszám napokig tart, nemhogy egy egész CD...), megy ugyan, de nagyon nagyon lassan. A becsült hátralevő időnél azt írja, hogy 99:59:59. Ha ez így halad, még jövő héten is itt fog duruzsolni mellettem a gép éjjel nappal. Egyébként úgy van beállítva, hogy 45 percenként álljon le 15 percre az optikai meghajtó lehűlése érdekében.
Ez amúgy mennyire normális, hogy ennyi napig tart neki secure mode-ban lerippelni egy CD-t? Lehet, hogy gyenge a CPU (ami egy kétmagos Pentium olyan 2005 környékéről), azért lassú a hibakorrekció? Az optikai meghajtó biztos, hogy hibátlan, arról telepítettem a gépen levő XP-t, meg audio CD-t is játszottam le vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!