Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » SPSS-ben hogy tudom megoldani...

SPSS-ben hogy tudom megoldani az alábbi feladatot?

Figyelt kérdés

ZH-ra készülök, de erre sehogysem jövök rá.

Pedig nem tűnik bonyolultnak.

Kép a feladatról:

[link]

Ezek pedig a változóim:

[link]

Életkort hogy tudom négyzetre emelni? Melyik változókat kell dummyvá alakítani?

Köszönöm ha segítetek!

máj. 5. 15:19
 1/2 anonim ***** válasza:
47%

Ezt a bingAI azaz a microsoft copilottal próbáltam megválaszolni :)

Ezt te magad is meg tudod csinálni. Nem értek hozzá csak a bingAI-t kérdeztem meg.

Amíg más nem tud jobbat addig esetleg segíthet a dologban a bingAI

www.bing.com/chat

Életkort: Age**2 vagy pow(Age, 2) lehet négyzetre emelni.

Az alábbi válaszokat adta nekem a kérdésedre:

Az életkor változó négyzetre emeléséhez az SPSS-ben a következő lépéseket kell végrehajtani:

1. Menj a **Transform** menübe, majd válaszd a **Compute Variable** opciót.

2. Az új ablakban, a **Target Variable** mezőbe írd be az új változó nevét, például `Age_Squared`.

3. A **Numeric Expression** mezőbe pedig írd be az életkor változót négyzetre emelve, például `Age**2` vagy `pow(Age, 2)`.

4. Kattints az **OK** gombra.

A dummy változók létrehozásához általában a kategórikus változókat kell használni. Például, ha van egy változód, ami a városokat tartalmazza, akkor minden egyes városnak létrehozhatsz egy dummy változót. Ezt az SPSS-ben a következőképpen teheted meg:

1. Menj a **Transform** menübe, majd válaszd a **Recode into Different Variables** opciót.

2. Válaszd ki a kategórikus változót, amit dummy változóvá szeretnél alakítani, majd add hozzá a **Input Variable -> Output Variable** listához.

3. Adj nevet az új változónak a **Output Variable** mezőben.

4. Kattints a **Old and New Values** gombra.

5. Az új ablakban válaszd a **Value** opciót az **Old Value** résznél, majd írd be a kategória értékét, amit dummy változóvá szeretnél alakítani.

6. Az **New Value** résznél válaszd a **Value** opciót, majd írd be az `1`-et.

7. Kattints az **Add** gombra.

8. Ismételd meg az előző lépéseket minden kategória értékkel.

9. Ha kész vagy, kattints az **Continue** gombra, majd az **OK** gombra.

máj. 5. 16:30
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom majd!
máj. 6. 23:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!