Json fájlból tudok csinálni normál dokumentumot?
Ha más rendszerbe vagy valamilyen egyedi programban akarod feldolgozni az adatot, akkor a JSON megfelelő hozzá. Ez az értelme. Az oldal két lehetőséget dob fel, a HTML a laikusnak bármilyen hozzáértés és egyéb program használata vagy megtanulása nélküli verziót csinál, a JSON a programozóknak előnyösebb.
A súgó is leírja, hogy ez a két változat érhető el:
Megnéztem hol a gond, és elindítottam egy mentést böngészőből. Itt a létrehozási lehetőségnél nemcsak a HTML és JSON lehetőséget adja meg, de a HTML az alapértelmezett:
Ezt csináltam. Itt nem adja be a html lehetőséget.
A másiknál meg nincsenek még az új üzenetek.
Első körben mutasd meg, hogy milyen adatot kaptál (a személyes adatot mellőzve)! Azt is nagyon fontos lenne tudni, hogy a jsonben az üzenetek emberileg olvashatóak-e vagy sem.
Böngészőbe ha behúzod, akkor formázza neked a JSON-t bármiféle trükk nélkül. Excel, Google sheets is tud sztem táblázatot készíteni jsonből, max kell hozzá valami bővítmény.
Ha esetleg az a gondod, hogy tele rakja számodra felesleges metaadatokkal a JSON-t, akkor arra az a megoldás, hogy a) keresel rá létező megoldást (gugli 'github Messenger json'), és lefuttatod helyileg - ebben tudnak segíteni neked új kérdésben b) kell írni hozzá egy egyszerű programot. A b) esetben célszerűen olyan nyelven, amit te is tudsz fizetni pl. Python, Javascript. Szetintem ha megadod a sémát (gugli 'online javascript schema generator'), akkor segít neked valaki. Sőt, ilyet még a ChatGPT is tud generálni. A fontos rész a séma. Futtatni egyszerű ezeket. Pythont lehet telepíteni, de online is lehet ('online free Python notebook'). Javascriptet akár a böngésződből is lehet, legegyszerűbben így: [link]
*fizetni=futtatni.
És a ChatGPT-t a programkód írására gondoltam. De amúgy sémát is tud neked generálni, csak ott is figyelj a személyes adatokra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!